Sabiedrība
2013. gada 12. janvāris, 18:18

Braukšana uz Latvijas ceļiem vietām joprojām apgrūtināta

Jauns.lv

"Latvijas Valsts ceļu" Satiksmes informācijas centrā informēja, ka braukšanas apstākļi uz Latvijas galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem vietām ir apgrūtināti, vienlaikus daudzviet ceļi nav sniegoti un ir diezgan labi izbraucami.

Kurzemē nedaudz snieg, kā rezultātā uz ceļiem var veidoties sniega sanesumi. Autoceļus tīra, bet kaisīšanas darbi zemo gaisa temperatūru dēļ nav efektīvi, tādēļ vietām netiek veikti.

Lielākoties Latvijā temperatūra noslīdējusi zem mīnus desmit grādiem, ap Rīgu mīnus 12 grādi, mazliet siltāks Kurzemē, kur mīnus 7 grādi. Ceļu kaisīšana ar pretapledojuma materiāliem daudzviet netiek veikta, jo tā ir bezjēdzīga, paskaidroja Satiksmes informācijas centrā. Sala reaģents esot efektīvs līdz mīnus 6 grādiem.

Rīgas apkārtnē, kā arī Jelgavas un Ainažu virzienos braukšanas apstākļi apgrūtināti visā ceļa posma garumā. Brauktuves vietām sniegotas. Autoceļus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Ventspils virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Rīga – Strazde. Autoceļš vietām sniegots.

Liepājas virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Rīga – Annenieki, posmā Skrunda – Grobiņa un posmā Liepāja - Rucava. Vietām nedaudz snieg un ir zemais putenis. Autoceļš vietām sniegots. Brauktuves tīra.

Daugavpils virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Rīga – Ogre. Autoceļš vietām sniegots.

Valmieras virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Braslas tilts – Stalbe un posmā Valmiera - Strenči. Autoceļš vietām sniegots.

Siguldas virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Rīga – Vangaži un posmā Līgatne - Veclaicene. Autoceļš vietām sniegots. Brauktuves tīra.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Alūksnes, Bauskas, Cēsu, Jelgavas, Limbažu, Ogres, Tukuma, Valkas un Valmieras apkaimēs. Autoceļi vietām sniegoti.

Pa vietējiem ceļiem ir apgrūtināti braukšanas apstākļi visā Latvijā. Brauktuves sniegotas, vietām apledojušas. Uzturēšanas darbu ietvaros notiek bīstamo ceļa posmu (krustojumu, pagriezienu, kāpumu) pretslīdes apstrāde.

Braucot ziemas apstākļos, aicinām autovadītājiem izvēlēties ceļa stāvoklim un savām autovadīšanas prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri. "Latvijas Valsts ceļi" atgādina, ka ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji.

LETA