1dienas
19stundas
37minūtes
01sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Siltumtīkla bojājuma dēļ Rīgas ielas iekrāsojas zaļā krāsā. FOTO
Lai gan uzņēmums pagaidām nav aprēķinājis radušos zaudējumus, tas vērsīsies ar prasību par to atlīdzināšanu pie autostāvvietas īpašnieka.
Runā Rīga

Siltumtīkla bojājuma dēļ Rīgas ielas iekrāsojas zaļā krāsā. FOTO

Jauns.lv

Rīgā, Visvalža ielā, trešdien bojāts maģistrālais siltumtīkls, stāsta Rīgas siltumapgādes uzņēmuma "Rīgas siltums" Informācijas daļas vadītāja Jana Roze. Viņa norādīja, ka pagaidām vien zināms tas, ka bojāts maģistrālais siltumtīkls, kas ir 400 milimetru plats. "Tā kā tas ir maģistrālais siltumtīkls, bojājums ir liels," teica Roze.

Siltumtīkla bojājuma dēļ Rīgas ielas iekrāsojas za...

Notikuma vietā ieradušās trīs avārijas brigāžu mašīnas un ķerušās pie avārijas likvidēšanas.

Roze informēja, ka pašlaik ir lokalizēts bojātais siltumtīkla posms. "Tā kā karstais ūdens bojājuma vietā nāca virs zemes, posms tika atvienots. Patlaban nav zināms, cik mājām posma lokalizēšanas dēļ ir atvienota siltumapgāde," sacīja "Rīgas siltuma" pārstāve.

Viņa arī pavēstīja, ka avārijas brigāde jau ir sākusi novērst bojājumu un darbi tiks turpināti, līdz tiks atjaunota siltumapgāde atvienotajām mājām.

Roze arī minēja, ka bojājums ir radies no plaisas caurulē.

"Mēs esam secinājuši, ka bojājums ir radies brīdī, kad tika izbūvēta vai rekonstruēta ielas autostāvvieta, jo, veicot darbus, tika aizskarta dzelzsbetona plāksne, kas sargāja maģistrālās caurules. Aizskarot dzelzsbetona plāksni, pie caurules piekļuva mitrums un veidojās korozija, kā dēļ arī radās caurules bojājums," sacīja Roze.

Viņa norādīja ‒ lai gan uzņēmums pagaidām nav aprēķinājis radušos zaudējumus, tas vērsīsies ar prasību par to atlīdzināšanu pie autostāvvietas īpašnieka. "Mēs vērsīsimies pie autostāvvietas īpašnieka ar pretenzijām un lūgsim atlīdzināt zaudējumus," teica Roze.

Tāpat viņa pastāstīja, ka siltumtīkla bojājumus ir plānots novērst līdz trešdienas plkst.21. "Mēs plānojam līdz plkst.21 atjaunot siltumapgādi mājām, kurām pašlaik tā Visvalža ielas rajonā ir atvienota. Kopumā siltumapgāde pašlaik netiek nodrošināta aptuveni 56 ēkām.

"Rīgas siltuma" pārstāve arī minēja, ka salīdzinoši siltā āra gaisa dēļ mājās būtiski nekritīsies temperatūra. "Tā kā ārā ir mīnus pieci līdz seši grādi, māju akumulācijas spēja ir pietiekama, un domājams, ka to iedzīvotāju komforta līmenis būtiski nekritīsies," klāstīja Roze.

Roze skaidroja, ka zaļais ūdens ir siltumnesējs, ar ko tiek sasildīts, piemēram, ūdens, ko no krāna saņem iedzīvotāji. Tas parasti ir zaļā krāsā.

Visvalža ielā bojāts maģistrālais siltumtīkls

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA