Liepājas krūmos notver virinātāju; bomzis bārā spriedelē par dzīvi
112

Liepājas krūmos notver virinātāju; bomzis bārā spriedelē par dzīvi

Jauns.lv

Atvērtās bikšu priekšas un pludmales krūmos noslēpušies virinātāji liecina, ka Latvijā sākusies aktīva pludmales sezona. Liepājas ezera krastā pieķertais virinātājs, uz turieni taču nebūtu devies, ja pludmalē necerētu sastapt atpūtnieku barus. Kasjauns.lv piedāvā nedēļas dīvainību TOP 5.

Liepājas krūmos notver virinātāju; bomzis bārā spr...

Bomža eksistenciālās problēmas Cēsu bārā

Pagājušajā nedēļā eksistenciālas problēmas pašvaldības policijai bija jāpalīdz atrisināt kādā Cēsu bārā. Cēsu novada pašvaldības portālā par visnotaļ intelektuāli saspringto situāciju raksta Cēsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību speciālists Andris Vanadziņš:

„30. janvāris. Vakarpusē policijas ekipāžai jādodas uz kādu bāru. Tur jaunieši, cēlu jūtu mudināti, bija ieaicinājuši kādu personu bez noteiktas dzīves vietas, kas salīgi drebinājās bāra durvju priekšā. Nosēdinājuši pie sava galda, ar dzērieniem uzcienājuši. Vīram iepatikās gan galds, gan dzērieni, gan kulturālā sabiedrība, un viņš mēģināja izskaidrot jauniešiem savu bomža dzīves eksistenciālo ietvaru ar citātu no Voltēra: „Kad es varu darīt to, ko gribu, tas nozīmē, ka esmu brīvs, bet to, ko es gribu, es gribu nepieciešamības spiests”. Viņš pabeidza citātu un veikli izdzēra kārtējo glāzīti. Diskursam par Voltēru jaunieši nebija gatavi un izsauca pašvaldības policiju. Savukārt kārtības sargi jauniešiem veltīja Antuāna de Sent - Ekziperi citātu: „Mēs esam atbildīgi par tiem, kurus pieradinām” un nogādāja policijas klientu viņam ierastākā vidē. Jaunieši, secinājuši, ka pēc šādiem intelektuāliem uzbraucieniem sarunas par koru kariem nevedas, arī devās mājās.”

Sākusies vasaras pludmales sezona! Par to liecina Liepājas ezera krasta krūmos šonedēļ notvertais pludmales virinātājs ar stāžu.
Sākusies vasaras pludmales sezona! Par to liecina Liepājas ezera krasta krūmos šonedēļ notvertais pludmales virinātājs ar stāžu.

Tieši pirms mēneša dabas parādība Jelgavā liecināja, ka Latvijā sācies pavasaris, jo tur 8. janvārī tika reģistrēts valstī pirmais kūlas ugunsgrēks. Nu ar pilnu atbildību var teikt, ka Latvijā sākusies peldsezona un saulainais laiks mudināt mudina mūs mest nost drēbes un ļauties saules iedegumam, laiski gozējoties pludmales smiltīs vai nu pie jūras vai kāda ezera vai upes krastā. Ka kāds jau ļaujas pludmales prieku baudīšanai, liecina pludmales krūmos šogad pirmais noķertais virinātājs – 50 gadus vecs vīrietis, kurš savas ģenitālijas ne saukts, ne aicināts izrāda atpūtniekiem.

Ceturtdien, 7. februārī īsi pirms pulksten vienpadsmitiem dienā, Liepājas pašvaldības policija saņēmusi izsaukumu par to, ka pie Liepājas ezera Eduarda Tisē ielas apkārtnē krūmos slēpjoties kāds vīrietis un vērojot garāmejošus cilvēkus.

Apsekojot apkārtni, tika ievērots vīrietis, kurš stāvēja krūmos ar atvērtu bikšu priekšu. Uz jautājumu, ko vīrietis darot, viņš nespēja sniegt atbildi.

Pēc personas datu pārbaudes, atklājās, ka 1962. gadā dzimušais vīrietis 2012. gada vasarā ticis aizturēts jūrmalas kāpās par „virināšanu”. Minētais vīrietis aizturētais un nogādāts Valsts policijā lietas apstākļu tālākai noskaidrošanai.

Jāteic, ka šis virinātājs jau atkārtoti neņēma vērā zelta likumu, ka ir tomēr jāzina, kur un kam rādīt savu vīriešu lepnumu. Nevar taču ar atvēru bikšu priekšu gozēties policijas patruļekipāžas priekšā!

Atkritumu savacējfirmas ceļamkrānam pirmdien nācās atkritumus un mēslus savākt no Tirdzniecības kanāla ledus Liepājā. Ne atkritumi, ne mēsli nebija izkaisīti pa plašo ledus laukumu – tie uz ledus bija uzmesti „neizsaiņoti” kopā ar tualeti un atkritumu konteineru.
Atkritumu savacējfirmas ceļamkrānam pirmdien nācās atkritumus un mēslus savākt no Tirdzniecības kanāla ledus Liepājā. Ne atkritumi, ne mēsli nebija izkaisīti pa plašo ledus laukumu – tie uz ledus bija uzmesti „neizsaiņoti” kopā ar tualeti un atkritumu konteineru.

Kādi pārlieku huligāniski un pārdroši noskaņoti liepājnieki naktī uz pirmdienu, pēc visa spriežot, dodoties mājup pēc jautrām izklaidēm pilsētas naktsklubos, no Vecās ostmalas Tirdzniecības kanālā iegrūda pārvietojamo tualetes būdu un gružu kasti.

Par laimi atejas vietā brīdī, kad to ielidināja kanālā, neviena nebija un līdz ar to arī cietušo nav. Tirdzniecības kanāls bija pamatīgi aizsalis un līdz ar to arī biotualetes kabīne nenogrima dzelmē, bet gan palika uz ledus un skaidrais Liepājas kanāla ūdens netika piesārņots ar tualetes rezervuārā esošo ne visai labi smakojošo saturu. Uz ledus palika arī tur uzmestais atkritumu konteiners.

Pirmdien gan tualeti, gan gružu kasti atkrituma apsaimniekošanas uzņēmuma „Eko Kurzeme” darbinieki ar ceļamkrāna palīdzību no ledus nocēla un nolika atpakaļ uz sauszemes. Uz neierasto skatu, kā atkritumu savācēji kanāla ārā ķeksē tualetes būdu nolūkojās gan netālu sēdošā bļitkotāju armija, gan nejaušie garāmgājēji.

Huligāni bija uzdarbojušies Tirdzniecības kanāla malā iepretim bijušajam veikalam „Māja”, raksta portāls liepājniekiem.lv. „Eko Kurzeme” strādnieki pārdesmit minūšu laikā gan skārda atkritumu konteineru, gan tualetes kabīne izcēla no kanāla un nostutēja krastā. Tomēr neatliekamu vajadzību spiestie liepājnieki un pilsētas viesi no kanāla ledus nocelto biotualeti nevarēs izmantot – tā drīz vien pēc izcelšanas tika aizvesta uz renovāciju.

No Tirdzniecības kanāla ceļamkrāns ķeksē ārā tualetes būdu (TV Liepājniekiem)

Pārdzēries policists vispirms aplaupa pārtikas veikaliņu, bet vēlāk uzbrūk velo veikalam.

Skaļākais nejēdzīgākais likumpārkāpums, kurš ieguva pastiprinātu uzmanīgu pagājušās nedēļas nogalē, saistījās ar jēgu pārdzērušu policistu. Viņš, nenoģērbjot policista mundieri, dzērumā apzaga piemājas veikaliņus.

Iereibušais policists, kurš sestdien pēcpusdienā aizturēts par bruņotu uzbrukumu velosipēdu veikalam Ventspils ielā, pirms tam tuvējā pārtikas veikalā no pārdevēja bija nozadzis 20 latus. Tos nodzerot, viņš bija devies uz blakusveikalu pēc kārtējās naudas devas.

Sestdien, 2. februārī, pēc pusdienlaika mazā pārtikas veikaliņā „Bāze” Rīgā, Ventspils ielā, ienāca kāds iereibis vīrietis un, draudot ar pistoli, veikala vadītājam Jānim, kurš tobrīd stāvēja aiz letes, pieprasījis naudu. Jānis LNT raidījumam „Degpunktā” stāsta, ka vispirms vīrietim stāstījis, ka kase ir tukša un tur naudas nav. Pēc tam viņš piedāvājis kompromisu – iedošot naudu no savas kabatas un lai viņš dodas prom. Tā nu Jānis iereibušajam vīrietim iedevis 20 latus. Zaglis tos paķēra un aizbēga.

Jānis izsauca policiju, kura zagli tuvējā apkārtnē centās nesekmīgi meklēt. Tomēr pēc kāda laika viņš pats uzradās.

Pēc pāris stundām – pirms pulksten pieciem pēcpusdienā „Bāzes” apzadzējs ieradies balkusveikalā – Austrijā ražoto velosipēdu KTM veikalā un velocentrā „WIN sports” Ventspils ielā 65 un šoreiz tā pārdevējam Edgaram atkal draudot ar pistoli pieprasījis naudu.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis pieļauj, ka zaglis bija nodzēris iepriekš nozagtos 20 latus un gājis pēc kārtējās naudas alkohola iegādei. Tā kā garnadzis bija iereibis vēl vairāk un šoreiz bija nolēmis apzagt sportistu veikalu, tad trenētajam Edgaram izdevies zagli aizturēt un to nodot policijas rokās.

Veikala pārdevējs laupīšanas brīdī nobijies, tomēr uzbrukumu novērsis – Edgars iebēdzis blakustelpā un pateicis, ka izsaucis apsardzi. Laupītājam ar to pieticis, lai padotos un dotos prom. Brīdi vēlāk ārpus veikala Edgars noziedznieku aizturēja.

Kad ieradusies policija, Edgaram radusies sajūta, ka likumsargi aizturēto pazīst. Vēlāk sapratis, ka laupīšanas brīdī uzbrucējam kājās bijušas zilās policista formas bikses.

Policists - laupītājs dzimis 1988. gadā un policijas patruļdienestā strādājis salīdzinoši neilgu laiku. Iepriekš vadības redzeslokā par pārkāpumiem neesot nonācis. Viņš nav bijis rīdzinieks, bet šobrīd netālu no pastrādāto noziegumu vietas īrējis dzīvokli, kurā dzīvojis viens pats. Nozieguma izdarīšanas brīdī viņš bijis 3,24 promiļu reibumā un sākotnēji nemaz nav sapratis, ko izdarījis.

Vispirms apzog pārtikas veikalu, bet pēc tam to cenšas izdarīt sporta veikalā (LNT „Degpunktā”)

Satrakojies ikšķilietis lidina pa logu mēbeles un mēģina iedunkāt policistus

Otrdien ap deviņiem vakarā Ikšķilē, Dainu ielā 1a, pa dzīvojamās mājas trešā stāva logu kāds vīrietis metis ārā mēbeles un sadzīves tehniku uz ielas, portālu ogrenet.lv informēja Reģionālās pašvaldības policijas Ikšķiles nodaļa. Izrādījās, ka viņš savu iedzīvi pa logu lidināja, visticamāk, alkohola delīrija iespaidā.

Pašvaldības policijas ekipāža notikumu vietā ieradās nepilnu piecu minūšu laikā, kur arī konstatēja, ka pie minētās dzīvojamās mājas kāpņutelpas ir izmestas mēbeles un citi sadzīves priekšmeti, kā arī ir bojātas koplietojamās kāpņutelpas durvis.

Turpat arī tika sastapts vīrietis, kuram bija asiņojošas brūces uz abām delnām, kā arī manāms alkohola reibums. Policistiem vēršoties pie aizdomīgās personas, vīrietis kļuva agresīvs un mēģināja iekaustīt kārtībsargus. Acumirklī tika pielietots fizisks spēks un vīrieti izdevies aizturēt.

Drīz vien notikuma vietā ieradās arī Valsts policijas Ogres iecirkņa darbinieki, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde, kas pēc pirmatnējās apskates secināja, ka aizturētais ir sevišķi bīstams sabiedrībai un ka ir nepieciešama palīdzība vīrieša nogādāšanai uz Psihiatrijas un narkoloģijas centru Rīgā.


Elmārs Barkāns/Foto: ekrānuzņēmums no liepājniekiem.lv video