1dienas
19stundas
32minūtes
14sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Latviešu modeles Ginta Lapiņa un Karlīna Caune pakāpjas pasaules modeļu TOP 50. FOTO. VIDEO
Latviešu modeles Ginta Lapiņa (no kreisās) un Karlīna Caune novērtētas pasaules modeļu Top 50 sarakstā.
Sabiedrība

Latviešu modeles Ginta Lapiņa un Karlīna Caune pakāpjas pasaules modeļu TOP 50. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Ik gadu ietekmīgākais pasaules modeļu portāls models.com izveido pasaules modeļu top 50. Šonedēļ tapis jauns tops un tajā atzinīgi novērtētas latviešu modeles Ginta Lapiņa un Karlīna Caune.

Latviešu modeles Ginta Lapiņa un Karlīna Caune pak...

Sastādot modeļu Top 50, tiek ņemts vērā modeļu darbs aizvadītajā gadā un  industrijas profesionāļu atzinība. Saraksts tiek veidots, vērtējot modeļu dalību modes nedēļās, reklāmas kampaņās, pēc žurnālu vāku fotogrāfiju skaita un to līmeņa. Katrai modelei ir pagodinājums būt atzītai models.com topā, jo tikai labākās no labākajām tiek šajā sarakstā. Kā, piemēram, topā ir pabijušas visas pasaulslavenas topmodeles, kas tagad tiek dēvētas par ikonām, tostarp Kaita Mosa, Žizele Bundhena, Naomi Kempbela un citas.

Līdz šim vienīgā Latvijas modele šajā topā bija Ginta Lapiņa, kas vairākus gadus ieņēma 33. vietu. Bet šonedēļ Ginta pakāpās par sešām pozīcijām un šobrīd oficiāli atrodas 27. vietā! Darbs pie modes žurnāliem „Vogue”, „Numero”, „Another”, zīmolu „Marc Jacobs”, „Yves Saint Laurent”, „Just Cavalli”, „Miu Miu”, „Galliano” u.c. reklāmām Gintai devis vēl lielāku atpazīstamību.

Atjaunojot modeļu sarakstu, models.com nolēma pievienot vēl vienu latviešu modeli – Karlīnu Cauni. Karlīna pieteica sevi, piedaloties Ņujorkas, Milānas, Londonas un Parīzes modes nedēļās, fotografējoties žurnāliem „Dazed&Confused”, „Vogue”, „10 Magazine”, „Numero” u.c., kā arī piedaloties Jil Sander, Sportmax un Tom Ford reklāmās. Pēc models.com viedokļa Karlīna ir 32. vietas cienīga..

    Starp citu, Top 50 iekļautas arī citu Baltijas valstu modeles. Igauniete Karmena Pedaru („Gucci”, „Armani”, „D&G”, Fendi u.c. zīmolu seja) topā ieņem 6. vietu, bet igauniete Katlina Aas ir 44. vietā, savukārt lietuviešu modele Edita Vilkeviciute vairākus gadus ieņem 21. vietu.

Karlīna Cauna „Sita Murt” 2012. gada rudens kolekcijas fotosesijā

Ginta Lapiņa


Karlīna Caune

Kasjauns.lv/Foto: models.com, Tom Fords, EPA/LETA, publicitātes materiāli, izdevniecības „Rīgas viļņi” arhīvs