Raimondam Paulam vairāk pie sirds gājis Samantas Tīnas priekšnesums
Paulam ir arī savs viedoklis par balsojumu, tas esot bijis diezgan savdabīgs. Lūgts paskaidrot sīkāk, viņš teica: "Kā jau parasti, tauta balso, viņiem ir savi uzskati".
Sabiedrība
2013. gada 17. februāris, 11:44

Raimondam Paulam vairāk pie sirds gājis Samantas Tīnas priekšnesums

Jauns.lv

Komponists Raimonds Pauls, kurš vakar tikai daļēji sekojis līdzi Eirovīzijas nacionālajai atlasei, uzskata, ka uzvarētājiem - puišu grupai "PeR" - līdz Eirovīzijas konkursam Zviedrijā vēl nopietni būs jāpiestrādā pie sava priekšnesuma. Visprofesionālākais, viņaprāt, bijis Samantas Tīnas priekšnesums.

"Viņi dara savu iespēju robežās, ko var, un cenšas piesaistīt jauniešu auditoriju. Tur pie numura vēl ir nopietni jāpiestrādā un jāpārdomā vizuālais koptēls. Tam, kā viņi sevi "pārdos", ir liela nozīme," priekšnesumu komentēja maestro. Viņš paskaidroja, ka dziesmai bieži vien ir otrā plāna loma, un galvenais ir vizuālais efekts.

Paulam ir arī savs viedoklis par balsojumu, tas esot bijis diezgan savdabīgs. Lūgts paskaidrot sīkāk, viņš teica: "Kā jau parasti, tauta balso, viņiem ir savi uzskati".

Spriežot par visu mūziķu uzstāšanos, komponists atzina, ka spilgtu tēlu nacionālajā atlasē nav bijis, bet, viņaprāt, viena no talantīgākajiem bijusi dziedātāja Samanta Tīna - viņas priekšnesums tuvojies profesionālai dziedāšanai.

Viņš arī neprognozēja, ka kā puišu grupai veiksies galvenajās sacensībās Zviedrijā - viss atkarīgs no tā, kādi būs pārējie konkursanti. "Tā ir laimes spēle, tu nekad nezini, kas blakus var gadīties, cik spēcīgi ir citi," sacīja Pauls.

Maestro uzskata, ka daudz kas tagad būšot atkarīgs arī no tā, kādu iespaidu viņu dziesma atstās uz pārējām radiostacijām Eiropā. Komponists mūziķiem novēlēja veiksmi galvenajās sacensībās. "Uzvarējuši ir, lai zēni domā, ko tālāk darīt," viņš noteica.

Savukārt komponists Guntars Račs aģentūrai LETA atzina, ka, lai gan sekojis nacionālajai atlasei, viņš neņemas prognozēt grupas "PeR" izredzes Zviedrijā.

Jau ziņots, ka Eirovīzijas nacionālajā atlasē, kas vakar notika Ventspilī, visaugstāko vērtējumu ieguva puišu grupa "PeR" ar dziesmu "Here we go". PeR" puiši nacionālās atlases finālā piedalījās ar divām dziesmām, un superfinālā, kurā cīņu par uzvaru turpināja trīs no konkursa dalībniekiem, viņi iekļuva ar dziesmu "Here we go".

Konkursa nacionālās atlases superfinālā "PeR” skaņdarbs konkurēja ar Samantas Tīnas dziesmu "I Need a Hero” un Martas Ritovas dziesmu "I am who I am”.

Nacionālās atlases fināla uzvarētāju noteica gan TV skatītāju, gan žūrijas balsojuma kopvērtējums attiecībā 50:50. Žūrijas sastāvā darbojās video režisore - Aija Strazdiņa, dziedātāja un vokālā pedagoģe - Vineta Elksne, LTV kultūras un mūzikas raidījumu producente - Ieva Rozentāle, "Labvēlīgā tipa" dziesmu līdzautors un producents - Ģirts Lūsis, žurnālists Sandris Vanzovičs, mūziķi - Kārlis Auzāns, Jānis Stībelis, Valters Pūce, kā arī mūziķis no Igaunijas - Otto Leplands.

Eirovīzijas dziesmu konkursa starptautiskais fināls notiks Zviedrijas pilsētā Malmē. Starptautiskā konkursa pusfināli paredzēti 14.maijā un 16.maijā, bet fināls - 18.maijā. "PeR” Latviju uz Eirovīzijas Starptautiskā dziesmu konkursa skatuves Malmē pārstāvēs 16. maijā. 58.Eirovīzijas dziesmu konkursā kopumā piedalās 39 valstis.

Latvija starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā piedalīsies otrajā pusfinālā kopā ar izpildītājiem no Azerbaidžānas, Maltas, Islandes, Sanmarīno, Maķedonijas, Somijas, Bulgārijas, Izraēlas, Norvēģijas, Albānijas, Ungārijas, Šveices, Gruzijas, Grieķijas, Armēnijas un Rumānijas. Savukārt pirmajā pusfinālā piedalīsies Dānija, Horvātija, Ukraina, Nīderlande, Austrija, Slovēnija, Igaunija, Krievija, Lietuva, Serbija, Īrija, Baltkrievija, Kipra, Melnkalne, Beļģija un Moldova.

No tā dēvētājām lielā piecinieka valstīm pirmajā pusfinālā uzstāsies Lielbritānija, Itālija un konkursa rīkotāju valsts Zviedrija, bet otrajā pusfinālā piedalīsies Francija, Vācija un Spānija.

LETA, Foto: Ieva Čīka/LETA