Eirovīzijas nacionālo atlasi šogad vērojuši mazāk skatītāju
Eirovīzijas nacionālajā atlasē visaugstāko vērtējumu ieguva puišu grupa "PeR" ar dziesmu "Here we go".
Sabiedrība
2013. gada 20. februāris, 13:47

Eirovīzijas nacionālo atlasi šogad vērojuši mazāk skatītāju

Jauns.lv

Kā liecina pētījumu kompānijas "TNS" apkopotie TV auditorijas pētījuma rezultāti, 58.Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases fināla tiešraidi 16.februārī vēroja vidēji 9,1% jeb 183 000 Latvijas iedzīvotāju, kas ir mazāks rādītājs nekā 2012.gadā, informēja "TNS" mārketinga vadītāja Laura Vendele.

Atlases pirmo pusfināla tiešraidi 8.februārī vēroja vidēji 6,7% jeb 135 800 Latvijas iedzīvotāju, kas ir vecāki par četriem gadiem. Otro pusfināla tiešraidi 9.februārī vēroja vidēji 8,1% jeb 163 600 skatītāju.

Salīdzinot ar 2012.gadu, šogad Eirovīzijas nacionālās atlases tiešraides skatīšanās reitingi ir kritušies. Pirmo pusfinālu 2012.gadā vēroja vidēji 9,4% jeb 192 500 Latvijas iedzīvotāju, otro pusfinālu - 10,2% jeb 210 000 Latvijas iedzīvotāju. Savukārt fināla pārraidi pagājušajā gadā skatījās vidēji 10,5% jeb 213 700 skatītāju, bet superfinālu - vidēji 13,1% jeb 265 700 skatītāju.

Jau ziņots, ka Eirovīzijas nacionālajā atlasē visaugstāko vērtējumu ieguva puišu grupa "PeR" ar dziesmu "Here we go". ''PeR" puiši nacionālās atlases finālā piedalījās ar divām dziesmām un superfinālā, kurā cīņu par uzvaru turpināja trīs no konkursa dalībniekiem, viņi iekļuva ar dziesmu "Here we go".

Konkursa nacionālās atlases superfinālā "PeR" skaņdarbs konkurēja ar Samantas Tīnas dziesmu "I Need a Hero" un Martas Ritovas dziesmu "I am who I am".

Nacionālās atlases fināla uzvarētāju noteica gan TV skatītāju, gan žūrijas balsojuma kopvērtējums attiecībā 50:50. Žūrijas sastāvā darbojās video režisore - Aija Strazdiņa, dziedātāja un vokālā pedagoģe - Vineta Elksne, LTV kultūras un mūzikas raidījumu producente - Ieva Rozentāle, "Labvēlīgā tipa" dziesmu līdzautors un producents - Ģirts Lūsis, žurnālists Sandris Vanzovičs, mūziķi - Kārlis Auzāns, Jānis Stībelis, Valters Pūce, kā arī mūziķis no Igaunijas - Otto Leplands.

Eirovīzijas dziesmu konkursa starptautiskais fināls notiks Zviedrijas pilsētā Malmē. Starptautiskā konkursa pusfināli paredzēti 14.maijā un 16.maijā, bet fināls - 18.maijā. "PeR" Latviju uz Eirovīzijas Starptautiskā dziesmu konkursa skatuves Malmē pārstāvēs 16.maijā. 58.Eirovīzijas dziesmu konkursā kopumā piedalās 39 valstis.

Latvija starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā piedalīsies otrajā pusfinālā kopā ar izpildītājiem no Azerbaidžānas, Maltas, Islandes, Sanmarīno, Maķedonijas, Somijas, Bulgārijas, Izraēlas, Norvēģijas, Albānijas, Ungārijas, Šveices, Gruzijas, Grieķijas, Armēnijas un Rumānijas. Savukārt pirmajā pusfinālā piedalīsies Dānija, Horvātija, Ukraina, Nīderlande, Austrija, Slovēnija, Igaunija, Krievija, Lietuva, Serbija, Īrija, Baltkrievija, Kipra, Melnkalne, Beļģija un Moldova.

No tā dēvētājām lielā piecinieka valstīm pirmajā pusfinālā uzstāsies Lielbritānija, Itālija un konkursa rīkotāju valsts Zviedrija, bet otrajā pusfinālā piedalīsies Francija, Vācija un Spānija.

LETA/Foto: Mārtiņš Ziders