Ministri pērn komandējumos devušies uz visnotaļ eksotiskām zemēm
Bruneja, Laosa, Austrālija, Indonēzija, Malaizija, Brazīlija, ASV - šie ir tālākie punkti. Visbiežāk gan ministri devušies uz netālo Briseli.
Politika
2013. gada 25. marts, 06:12

Ministri pērn komandējumos devušies uz visnotaļ eksotiskām zemēm

Jauns.lv

Valdības ministri pagājušajā gadā visbiežāk komandējumos devušies uz Beļģiju, taču nav laista garām iespēja paviesoties arī gana tālās un eksotiskās valstīs, piemēram, Indonēzijā, Laosā vai Brunejā.

Ja pagājušā gada beigās un šā gada sākumā lielu rezonansi sabiedrībā guva kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) komandējums uz saulaino un karsto Austrāliju pērnā gada nogalē, tomēr viņa nav starp ministriem, kas pagājušā gada laikā daudz devušies komandējumos uz dažādām pasaules valstīm.

Jaunzemes-Grendes komandējumu galamērķi gan arī bijuši dažādi - gan Latvijai tuvāki, gan arī pāri Atlantijas okeānam, viesojoties ASV un Kanādā. Ministre pagājušā gada laikā bijusi arī komandējumos uz Maltu, Vāciju, Beļģiju, gan arī uz Armēniju, gan arī uz Itāliju un Ķīnu, tāpat viņa darba pienākumu pildīšanas laikā paviesojusies abās kaimiņvalstīs - Lietuvā un Igaunijā.

Līderis ārvalstu komandējumu skaita ziņā ir ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) - viņam pagājušajā gadā bijuši teju 50 komandējumi, vairākas reizes dodoties uz vienu un to pašu valsti. Rinkēvičs pagājušā gada laikā bijis komandējumos gan Eiropas robežās, gan arī ārpus tās, apmeklējot gana eksotiskas valstis. Piemēram, eksotiski komandējumu gala mērķi bijuši Malaizija, Bruneja, Indonēzija, Singapūra, Laosa.

Ministrs viesojies tādās tālās valstīs kā Japāna, Azerbaidžāna, ASV, Palestīna, Izraēla, Maroka un Brazīlija, kā arī bijuši Latvijai tuvāki komandējumu galamērķi - Lielbritānija, Gruzija, Kipra, Horvātija, Luksemburga. Ēģipte, Čehija. Vairākas valstis ir tādas, uz kurām ministrs devies vairākas reizes, piemēram, uz Luksemburgu, Vāciju un Beļģiju.

Arī finanšu ministram Andrim Vilkam (V) daudz laika pērn vajadzēja pavadīt komandējumos, tiesa gan, viņš daudzkārt devies uz Beļģiju. Pagājušā gada laikā gan izdevies paviesoties arī tādās valstīs kā Islande, Kipra, Japāna, Brazīlija un ASV. Tāpat komandējumi bijuši uz salīdzinoši tuvākām valstīm - Dāniju, Luksemburgu, Vāciju un Zviedriju.

Salīdzinoši daudz komandējumu bijis arī ekonomikas ministram Danielam Pavļutam, kurš ministra pienākumus pildot, viesojies Apvienotajos Arābu Emirātos, Katarā, Azerbaidžānā, ASV, Kiprā, kā arī dažādās Eiropas valstīs, piemēram, Beļģijā, Luksemburgā, Dānijā, Vācijā, Francijā Zviedrijā un Lietuvā.

Interesanti komandējumu galamērķi bijuši arī aizsardzības ministram Artim Pabrikam (V) - viņš vienīgais no ministriem savas darba specifikas dēļ pērn viesojies Afganistānā. Tāpat viņš apmeklējis Ķīnu, Koreju, Uzbekistānu, Maroku un ASV, kā arī vairākas Eiropas valstis - Itāliju, Beļģiju, Vāciju, Somiju, Šveici, Lietuvu un Igauniju.

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma pagājušajā gadā pārsvarā devusies komandējumos uz Beļģiju, tomēr viņai bijusi iespēja arī paviesoties Azerbaidžānā, Kiprā, Gruzijā, Luksemburgā, Vācijā, Polijā, Ungārijā, kā arī abās kaimiņvalstīs - Lietuvā un Igaunijā.

Mazāk komandējumos devušies citi valdības ministri, tomēr arī viņiem atsevišķi galamērķi bijuši visai eksotiski un tāli. Piemēram, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) pērn paviesojies tādās tālās valstīs kā Brazīlija un ASV, kā arī bijis Moldovā un vairākās Eiropas valstīs. Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis darba dēļ pabijis Kiprā, ASV, tomēr pārsvarā visi komandējumi viņam bijuši Eiropas robežās. Iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim (RP) pērn bija iespēja doties uz Grieķiju, Kipru, Turciju, kā arī tuvākām valstīm - Beļģiju, Luksemburgu, Krieviju, Itāliju, Igauniju un Dāniju.

Labklājības ministrei Ilzei Viņķelei (V) pērn tālākie komandējumi bijuši uz Azerbaidžānu un Kipru, bet veselības ministrei Ingrīdai Circenei (V) - uz Maltu, Spāniju un ASV. Savukārt tieslietu ministrs Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK) pērn vismazāk devies komandējumos - viņš viesojies Francijā, Beļģijā, ASV, Austrijā un Ungārijā.

Kamēr pārējiem valdības ministriem komandējumi bijuši uz tādām eksotiskām valstīm kā Malaizija, Indonēzija, Brazīlija vai Maroka, bijušais satiksmes ministrs Aivis Ronis "izbaudījis" cita veida eksotiskās valstis- viņam komandējumu galamērķi bijuši uz tādām postpadomju valstīm kā Turkmenistāna, Kazahstāna, Uzbekistāna. Tāpat viņš devies uz Ukrainu, Baltkrieviju, Krieviju, ASV un vairākām Eiropas valstīm.

Daudz komandējumos pagājušā gada laikā devies arī pats valdības vadītājs Valdis Dombrovskis (V), taču viņam pārsvarā braucienu galamērķis bija Beļģijas galvaspilsēta Brisele. Tomēr ir izdevies viesoties arī vairākās tālās valstīs, piemēram, Apvienotajos Arābu Emirātos, Katarā, Azerbaidžānā. Tāpat Dombrovskis pērn devies uz Norvēģiju, Somiju, Slovākiju, Čehiju, Dāniju, Poliju, Zviedriju, Itāliju, Lietuvu, Vāciju, Lielbritāniju un Šveici.

LETA, Foto: Bulls Press