Līdz nāvei piekauj Liepājas kluba „Fontaine palace” apmeklētāju. Vaino apsargus
Liepājas naktsklubā „Fontaine palace” naktī uz svētdienu, 31. martā, līdz nāvei piekauts kāds 27 gadus vecs šī kluba apmeklētājs. Notikušajā tiek vainoti gan kluba apsargi, gan citi Fonteina kluba apmeklētāji. Šis pēdējo gadu laikā nav pirmais traģiskais negadījums skandalozajā mūzikas klubā.
112
2013. gada 3. aprīlis, 10:13

Līdz nāvei piekauj Liepājas kluba „Fontaine palace” apmeklētāju. Vaino apsargus

Jauns.lv

Naktī uz svētdienu, 31. martu, Liepājas slimnīcā nomira 27 gadus vecs jaunietis, kuru nežēlīgi piekāva pie vai iekšā pašā naktsklubā „Fontaine palace”. Nāves iemesli pagaidām netiek atklāti. Pēc vienas no versijām puisi piekāvuši kluba apsargi, pēc citas – nāve iestājusies divu kompāniju konflikta rezultātā.

Valsts policijas Kurzemes reģionālā pārvalde ziņoja, ka 31.martā ap pulksten pieciem no rīta Liepājas Reģionālajā slimnīcā no Dzirnavu ielas ātrā medicīniskā palīdzība nogādāja 1986. gadā dzimušu vīrieti ar ķermeņa sasitumiem. Cietušais pulksten 6.52 slimnīcā miris. Policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess, kura ietvaros tiek noskaidroti visi apstākļi, tai skaitā bojāgājušā nāves cēlonis.

Portāls liepājniekiem.lv  no vairākiem avotiem saņēma informāciju, ka vīrietis līdz nāvei ticis piekauts klubā „Fontaine palace”. Portāla lasītāji pauž, ka bez vainas nav kluba apsargi.

Portāls saņēma kāda liepājnieka ziņu, ka sestdien klubā „Fontaine palace” apsargi nosituši puisi no Grobiņas. Kāds cits lasītājs raksta: „Vai Valsts policija izvērtēs apsargu rīcību, šo jaunieti bezsamaņā iznesot ārpus telpām un atstājot bezpalīdzīgā stāvoklī, pat ātro palīdzību neizsaucot? Kriminālprocesa likumā, šķiet, ir pants par atstāšanu bezpalīdzīgā stāvoklī.”

Valsts policijas Kurzemes reģionālās pārvaldes speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Signe Šteinberga plašākus komentārus par notikušo medijiem nesniedz un uzsver, ka patlaban notiekošo procesuālo darbību dēļ detalizētāku informāciju policija izpaust nevar.

Policijas pārstāve ne apstiprināja, ne arī noliedza, ka bojā gājušais ir no Grobiņas. Tāpat viņa neatklāja, vai policijai ir aizdomās par miesas bojājumu nodarīšanu bojā gājušajam turamā persona vai personas. Viņa vien norādīja: „Ja ir aculiecinieki, kas var sniegt informāciju par notikušo, policija būs ļoti pateicīga.” Pēc policijas amatpersonas teiktā informācijas sniedzējam anonimitāte tiekot garantēta.

Savukārt Valsts policijas Liepājas iecirkņa priekšnieks Gints Ešenvalds apstiprināja, ka aizdomās turamā persona ir noskaidrota, taču arī viņš no plašākiem komentāriem atturējās.

Kluba „Fontaine Palace” administratore Irita Timbra liepājniekiem.lv apstiprināja, ka bojā gājušais bijis kluba „Prision Bar” apmeklētājs. Viņa pastāstīja, ka 31.marta naktī, jau uz rīta pusi, klubā izcēlies konflikts starp divām iereibušām kompānijām. Viņa apgalvoja, ka kluba apsardzes darbinieki puiša piekaušanā neesot vainojami: „Apsardzes darbinieki izšķīra kaušļus, izvadīja tos ārā no kluba telpām, deva salvetes,” bilda Timbra. Pēc viņas teiktā policijas darbinieki pēc notikušā strādājuši klubā, veikta visu darbinieku nopratināšana.

Kluba administratore atzina, ka konflikti starp iereibušiem klientiem izceļoties nereti: „Bet ne ar šādām sekām.”

Jāteic gan, ka šis nav pirmais gadījums, kad naktsklubā „Fontaine palace” ir iesaistīts dramatiskos un traģiskos notikums. Par to ir ziņojis arī Kasjauns.lv.

Kādā 2009. gada novembra naktī atrasts miris kāds 47 gadus vecs „Fontaine palace” apmeklētājs. Tiesa, bez vardarbīgas nāves pazīmēm. Tika noskaidrots, ka mirušajam pirms tam bija izcēlies konflikts ar citiem kluba apmeklētājiem. Pēc notikušā viņi tika aizturēti liecību sniegšanai.

2010. gada oktobrī kluba „Fontaine palace” pagalmā tika atrasta piekauta un izvarota sieviete.

2011. gada jūlijā, arī dziļā nakts laikā, pie kluba „Fontaine Palace”  kāds 1990. gadā dzimis jaunietis ar nazi iedūra 1985.gadā dzimušam vīrietim kreisajā sānā un augšdelmā.

Jāatgādina, ka „Fontaine Palece” ir viens no populārākajiem Liepājas naktsklubiem, kura īpašnieks ir skandalozais dāņu rokmūziķis, uzņēmējs un Liepājas domnieks Stīns Lorenss jeb Luijs Fonteins. Viņš jau vairākkārtīgi ir paziņojis, ka viņa niknākais oponents - pilsētas mērs Uldis Sesks - visiem līdzekļiem cenšas panākt viņa apklusināšanu un kluba slēgšanu. Tāpēc arī ne bez pilsētas varas ziņas vairākkārtīgi „Fontaine palace” izcēlies ugunsgrēks, vienreiz to pat pilnībā nodedzinot, apgalvoja kluba īpašnieks.

Kasjauns.lv/Foto: Gatis Dieziņš/LETA