"Mikrofona ieraksti" atklāj jaunumus par lielkoncertu "20 gadi latviešu mūzikā"
Madoniešu grupa “Četri vienā”.
Kultūra
2016. gada 24. oktobris, 15:24

"Mikrofona ieraksti" atklāj jaunumus par lielkoncertu "20 gadi latviešu mūzikā"

Jauns.lv

Jau pēc trīs nedēļām Arēnā Rīga skanēs lielkoncerts “20 gadi latviešu mūzikā”, kurā visu zvaigžņu satikšanos kuplinās koru, tautas deju un mūsdienu deju kolektīvu dalība divdesmitgades nozīmīgāko latviešu mūziķu priekšnesumos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Īpašu priekšnesumu “Mikrofona ierakstu” jubilejas koncertam gatavo grupa “bet bet” kopā ar vienu no vadošajiem zēnu koriem Baltijā – Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas zēnu kori diriģenta Jāņa Vanaga vadībā. Viņu izpildījumā skanēs Raimonda Paula dziesma ar Jāņa Petera vārdiem no cikla “Pērļu zvejnieks”.

Koncerta “20 gadi latviešu mūzikā” programmu papildina arī Roberts Gobziņš – dziedātājs, dīdžejs un dziesmu tekstu autors, kā arī viens no elektroniskās mūzikas stila Latvijā aizsācējiem. Arēnā Rīga Gobziņš piedalīsies “MicRec” labāko deju dziesmu atskaņojumā, kopā ar deju studiju “PRO-X” Ievas Bitenieces vadībā.

Olga Rajecka un “Turaidas Roze” latviešu mūzikas svētkiem 9.novembrī gatavo Imanta Kalniņa “Karsta mana jauna dziesma”, kas būs kopīgs priekšnesums ar TDA “Līgo”  - deju kolektīvu, kuram “Mikrofona ieraksti” izdevuši vairākus DVD.

Akadēmiskās mūzikas pusi Arēnā Rīga pārstāvēs Trīs tenori - Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis un Miervaldis Jenčs, kuru ieskaņotais albums “Ziemassvētkos” ar projektu “5 tenori” (pievienojoties Kārlim Zariņam un Jānim Sproģim) savulaik bijis viens no veiksmīgākajiem “MicRec” Ziemassvētku ierakstiem un saņēmis arī Zelta albuma apbalvojumu. Trīs tenoriem koncertā uz skatuves pievienosies vīru koris “Frachori”.

Madoniešu grupa “Četri vienā”, jauno izpildītāju konkursa “Supermikrofons 2016” uzvarētāji, skatītājus priecēs ar savu jauno singlu “Nokāpt lejā”. Viņu priekšnesumu papildinās Madonas kultūras nama mūsdienu deju grupa “Aliens”.

Lielkoncerts “20 gadi latviešu mūzikā notiks” 9.novembrī plkst. 19:30 Arēnā Rīga. Tajā piedalīsies populāri un iemīļoti Latvijas mūziķi, kā “Prāta Vētra”, Laima Vaikule, “Labvēlīgais Tips”, “Musiqq”, “bet bet”, “Menuets”, “Pērkons”, Normunds Rutulis, “Credo” un daudzi citi.

Lielkoncerta ieskaņās tirdzniecības centrā “Spice” no 28. līdz 30.oktobrim notiks “MicRec” latviešu mūzikas dienas, kuru ietvaros tiks atklāta izstāde “Divdesmitgades populārākie albumi”, notiks erudīcijas konkurss, Laimes rata griešana un visu pasākumu krāšņos jauno mūziķu priekšnesumi.


Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto