Sabiedrība
2013. gada 18. aprīlis, 16:55

Latvijas tenisistēm otrā uzvara Federāciju kausa izcīņā

Jauns.lv

Latvijas sieviešu tenisa izlase Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas otrās grupas otrajā mačā ceturtdien pārliecinoši pieveica Igauniju.

Pirmajā cīņā jaunā Aļona Ostapenko, kura WTA rangā atrodas 683.pozīcijā, ar 6-1, 6-1 sagrāva pasaules rangā neesošo Jūliju Matojanu.

Savukārt sekojošajā duelī šobrīd WTA ranga 249.vietā esošā Diāna Marcinkēviča ar 7-5, 3-6, 6-1 pārspēja Ēriku Hendseli, kura arī nav spējusi iekļūt WTA rangā.

Līdz ar to jau pēc divām vienspēlēm Latvija nodrošinājusi uzvaru un sekojošā dubultspēle neko vairs neizšķirs.

Latvijas izlasē iekļauta arī Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura, kura šobrīd vienspēļu rangā ieņem 1145.vietu.

Jau vēstīts, ka pirmajā sacensību dienā trešdien Latvija ar 3-0 uzvarēja Somiju, bet Tunisija ar 2-1 pārspēja Igauniju.

Grupas spēcīgākā komanda noskaidrosies piektdien Latvijas un Tunisijas duelī, kas ceturtdien jau pēc divām spēlēm nodrošināja panākumu pret Somiju. Tiesa, vēl pirms šīs cīņas gan Latvija, gan Tunisija nodrošinājušas vietu izslēgšanas kārtā.

Kaut pirms turnīra bija plānots, ka Igauniju pārstāvēs gan slavenā Kaija Kanepi, gan arī talantīgā Anete Kontaveita, veselības problēmu dēļ Melnkalnē nav ieradusies neviena no viņām, un tāpēc Latvija kļuvusi par vienu no apakšgrupas favorītēm, bet Igaunija, kura vēl pirms pāris gadiem cīnījās par iekļūšanu pasaules grupā, ir potenciālā pastarīte.

Divas spēcīgākās apakšgrupas komandas kvalificēsies izslēgšanas kārtai, kurā par iekļūšanu Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā sacentīsies ar otras apakšgrupas spēcīgākajām vienībām. Savukārt katras grupas divas vājākās vienības cīnīsies par neizkrišanu uz trešo grupu.

Otrajā grupā sacenšas DĀR, Melnkalne, Grieķija un Lietuva. Šajā grupā savām valstīm palīdz arī spēcīgākā Grieķijas tenisiste Eleni Danilidu un pieredzējusī DĀR sportiste Natalija Grandina.

Latvijas tenisistes Eiropas/Āfrikas zonas otrajā grupā spēlē otro gadu pēc kārtas. Pērn Latvijas tenisistes ar Marcinkēviču, Līgu Dekmeijeri un Gulbi sastāvā uzvarēja vienā no trim apakšgrupas mačiem, bet izšķirošajā cīņā par vietas saglabāšanu otrajā grupā ar 3-0 uzvarēja Dānijas izlasi, kurai turnīrā nepalīdzēja bijusī WTA ranga līdere Karolīna Vozņacki.

LETA