Talsu kinoģēnija Rūdolfa Minga scenārijs piedzīvo teātra pirmizrādi. VIDEO. FOTO
24. aprīlī pirmizrādi piedzīvos pēc Rūdolfa Minga scenārija tapusī luga „Minga rēgi”. Tas būs kriminālstāsts par Latvijas mazpilsētas pusaudžiem.
Kultūra
2013. gada 24. aprīlis, 11:26

Talsu kinoģēnija Rūdolfa Minga scenārijs piedzīvo teātra pirmizrādi. VIDEO. FOTO

Jauns.lv

Jaunā Talsu kinoģēnija Rūdolfa Minga kinoscenārijs „Ļaunuma murgi” pārtapis arī par teātra izrādi. Trešdien tā piedzīvos pirmizrādi Vecrīgas klubā „Depo”. Lugu „Minga rēgi” iestudējis režisors Lauris Gundars.

Klubā „Depo” (Vaļņu ielā 32, Vecrīgā) trešdien, 24. aprīlī, pulksten 19.00 „Teātris TT” izrādīs pusaudžiem domātu izrādi „Minga rēgi”, kas veidota pēc Talsu jaunā kinoģēnija Rūdolfa Minga, īstajā vārdā Rūdolfa Miķelsona, sarakstīta scenārija „Ļaunuma atspulgs”.

„Minga rēgi” ir kriminālstāsts, kurā gluži parasti Latvijas mazpilsētas jaunieši nogalina savu biedru, bet vēlāk nespēj nedz notikušo skaidrot, nedz apjaust sava nodarījuma smagumu un to, ko nodarījuši paši sev. Projekta vadītāja Anna Putniņa atzīst, ka latviešu teātrī reti rodas patiesi jaunu cilvēku stāsti un šis ir viens no šiem gadījumiem.

Jau vairākus gadus Latvija pazīst Rūdolfu Mingu - puisi, kurš ar apbrīnojamu mērķtiecību veido filmas un par kuru uzņemta godalgota dokumentālā filma „Kā tev klājas, Rūdolf Ming?”. Taču Rūdolfs nav apstājies un turpina strādāt, veidojot jaunu filmu pēc paša sarakstīta scenārija „Ļaunuma atspulgs”. Tas ir neticami precīzs mūsdienu mazpilsētas jaunatnes dzīves atspulgs, kuru pats tās autors ir pacietīgi pētījis.

Izrādi „Minga rēgi” iestudējis Lauris Gundars, bet lomas spēlēs Latvijas Kultūras akadēmijas 2013. gada izlaiduma aktieru kursa studenti Laura Zunda, Jurģis Spulenieks un Kristaps Ķeselis.

Rūdolfs Mings arī teātra izrādē (LTV „Labrīt, Latvija!)

Kasjauns.lv/Foto: Evija Trifanova/LETA