„Tēti, es nerakstīju tādu pilnvaru!” Banka draud atņemt mājokli apkrāptai daudzbērnu ģimenei. VIDEO
Kaut arī Lēdmanes iedzīvotāja Jura Lepera ģimene atzīta par krāpšanas upuriem, likums Latvijā pret viņiem var būt nežēlīgs.
Sabiedrība

„Tēti, es nerakstīju tādu pilnvaru!” Banka draud atņemt mājokli apkrāptai daudzbērnu ģimenei. VIDEO

Jauns.lv

Kaut arī tiesa daudzbērnu tēvu Juri Leperu atzinusi par krāpnieka upuri, banka grasās atņemt vienīgo mājokli, kurā ģimene mitinās, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

„Tēti, es nerakstīju tādu pilnvaru!” Banka draud a...

Pirms vairākiem gadiem Lēdmanes iedzīvotājs Juris Lepers kopā ar sievu un sešiem bērniem dzīvoja divistabu dzīvoklī. Tā kā Leperam piederējis zemes gabals, tad ģimene izlēma ņemt kredītu un būvēt namu uz pašam piederošās zemes.

Kredītu ņēma Jura dēls Pēteris, bet tēvs kļuva par viņa galvotāju. Kolēģis Jurim ieteica būvnieku, kurš par salīdzinoši nelielu naudas summu varētu uzcelt lētu ģimenes māju. Ieteikto būvnieku sauc Mārtiņš Dage, ziņo LTV Panorāma.

Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu kolēģija Dagi pašlaik ir atzinusi par vainīgu krāpšanā un piespriedusi viņam trīs gadu cietumsodu.

Raidījums ziņo, ka shēma, kādā kredīts tika izkrāpts ir vienkārša. Uz Pētera parakstītas pilnvaras pamata "Baltic Trust Bank", pašreizējā "Ge Money Bank" vairākos piegājienos Dagem izsniedzis tēva un dēla paņemto kredītu - aptuveni 26 000 latu. Pēteris noliedza, ka būtu devis tādu atļauju. „Dēls man raudādams zvērēja: „Tēti, es nerakstīju tādu pilnvaru!”,” Lepera kungs stāsta „Panorāmai”.

Pirms trīs gadiem dēls Pēteris gāja bojā motocikla avārijā. Juris stāsta, ka no kredīta vairāk nekā trešdaļu gada laikā jau bija atmaksājis. Pēc dēla nāves tēvs pārcieta insultu, zaudēja darbaspējas un nespēja vairs maksāt kredītu.

Juris stāsta: bankai mutiski bija teicis, ka policijā uzsākts kriminālprocess, jo ir notikusi krāpšana. Turklāt ģimenei vairs nav naudas, ko maksāt.