Latvijā atkal viesojas leģendārā latviešu dejotāja Vija Vētra
Vijas Vētras vadītajās meistarklasēs interesenti varēs apgūt indiešu klasiskās dejas "Bharata", "Natyam" un "Kathak" stilā, kā arī varēs apmeklēt "Tai Čī" klasi.
Kultūra
2013. gada 14. maijs, 15:29

Latvijā atkal viesojas leģendārā latviešu dejotāja Vija Vētra

Jauns.lv

Šonedēļ Latvijā atkal ciemos ieradusies leģendārā latviešu dejotāja Vija Vētra, kura no šodienas līdz 13.jūnijam Rīgā pasniegs indiešu klasisko deju meistarklases un piedalīsies savā jubilejas koncertā.

Vētra sasniegusi jau 90 gadus un 70 no tiem veltījusi dejai un skatuvei, aģentūru LETA informēja Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Informācijas centrā.

Pasaulē pazīstamās latviešu izcelsmes deju izpildītājas, horeogrāfes, lektores un pedagoģes Vētras vadītās indiešu klasisko deju meistarklases notiks no šodienas līdz 11.jūnijam katru otrdienu plkst.18 RTU Mazajā zālē.

Vētras vadītajās meistarklasēs interesenti varēs apgūt indiešu klasiskās dejas "Bharata", "Natyam" un "Kathak" stilā, kā arī varēs apmeklēt "Tai Čī" klasi.

Savukārt rīt plkst.12 RTU Mazajā zālē tiks atklāta Latvijas kinorežisores un producentes Aijas Bley izstāde-fotoreportāža "Vija Vētra", kas būs skatāma līdz 13.jūnijam.

Svinot Vētras divas nozīmīgās šā gada jubilejas, 13.jūnijā plkst.19 Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē notiks Vētras jubilejas koncerts.

Slavenā indiešu deju izpildītāja Vētra dzīvo Ņujorkā, bet kopš 1990.gada viņa regulāri ierodas Latvijā, lai sniegtu koncertus un vadītu dejas meistarklases.


LETA/ Foto: Aija Bley (publicitātes foto)