Sanktpēterburgā notiks Latgales kultūras festivāls
Sanktpēterburgas centrālajā kultūras un atpūtas parkā šajā nedēļas nogalē jau otro gadu pēc kārtas notiks Latgales kultūras festivāls.
Novadu ziņas
2013. gada 6. jūnijs, 11:31

Sanktpēterburgā notiks Latgales kultūras festivāls

Jauns.lv

Krievijas „ziemeļu galvaspilsētā” Sanktpēterburgā šajā nedēļas nogalē no 7. līdz 9. jūnijam noritēs Latgales kultūras festivāls. Ņevas krastos tas notiks jau otro gadu pēc kārtas. Uz Pēterburgu ir devušies muzikanti no Andrupenes un Rēzeknes, kā arī vairāki desmiti dažādu amatu meistari.

Priecēt Sanktpēterburgas iedzīvotājus ar dziesmām, dejām un rotaļām devies folkloras kolektīvs „Sovvaļnīki” no Dagdas novada Andrupenes un postfolkloras grupa „Rikši” no Rēzeknes, savukārt seno amatu tradīcijas demonstrēs vairāk nekā 30 dažādās nozarēs strādājošie amatnieki – keramiķi, audējas, kalēji, maizes cepēji, pinēji un citi.

7. jūnijā Latgales dienu ietvaros pasākums norisināsies Latvijas Republikas ģenerālkonsulātā Sanktpēterburgā. Pieņemšana konsulātā tiek rīkota tūroperatoriem, plašaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kā arī augstiem viesiem no Sanktpēterburgas pilsētas administrācijas.

Savukārt sestdien un svētdien, 8. un 9. jūnijā, visas dienas garumā pasākums norisināsies Sanktpēterburgas Kirova vārdā nosauktajā centrālajā kultūras un atpūtas parkā, kur visi interesenti tiks iepazīstināti ar Latgales folkloru, amatniecību, tradīcijām un nacionālo virtuvi. Centrālā kultūras un atpūtas parka staļļu korpusā tiks arī atklāta Sanktpēterburgas mākslinieka Vladimira Kordubailo gleznu izstāde „Tevis apburts, Latgale...”

Festivāls notiek pateicoties veiksmīgai Latgales Reģiona attīstības aģentūras un Latgales Plānošanas reģiona sadarbībai ar Latvijas Republikas ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā un Sanktpēterburgas Kirova Centrālo kultūras un atpūtas parku, Kasjauns.lv informēja Latgales plānošanas reģiona preses pārstāvis Edgars Kluss..

„Jau vairāku gadu garumā tiek veikts mērķtiecīgs darbs, lai popularizētu Latgales reģiona tūrisma piedāvājumu un piesaistītu pēc iespējas vairāk ceļotāju no Krievijas Federācijas. Otro gadu pēc kārtas tiek rīkots Latgales kultūras festivāls, Latgales reģions regulāri tiek prezentēts tūrisma izstādēs Sanktpēterburgā, tiek rīkotas mārketinga kampaņas un infotūres pa Latgali Pēterburgas žurnālistiem un tūrisma operatoriem.” teic Latgales Reģiona attīstības aģentūras direktors Māris Bozovičs.

Kasjauns.lv/Foto: publicitātes foto

Tēmas