Politika
2013. gada 19. jūnijs, 23:38

Tiesa nekonstatē nepilnības Liepājas pašvaldību vēlēšanu rezultātos

Jauns.lv

Administratīvā apgabaltiesa trešdien noraidīja Liepājas domes deputātes un juristes Elitas Kosakas (PCTVL) sūdzību pret Centrālo vēlēšanu komisiju par Liepājas pašvaldību vēlēšanu rezultātu nepilnībām, aģentūrai BNS paziņoja Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētājas palīdze Līga Trubiņa .

Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likuma 45.pants nosaka, ka gadījumos, kad tiesas spriedums nosaka atstāt negrozītu Centrālās vēlēšanu komisijas lēmumu par vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu, vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs jaunievēlētos deputātus uz pirmo domes sēdi uzaicina 10 dienu laikā pēc tiesas sprieduma pasludināšanas dienas, informēja Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Andrejs Rjabcevs. Tas nozīmē, ka Liepājas jaunās domes sēde tiks sasaukta līdz 29.jūnijam.

Pagaidām gan precīzi nav precīzi zināms, kad tiks sasaukta pirmā jaunievēlētās Liepājas domes sēde, pastāstīja Liepājas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Ildze Lagzdiņa.

Sēde bija paredzēta jau trešdien, taču tā nenotika, jo tiesa saņēma Kosakas sūdzību pēc sēdes izsludināšanas.

Kosaka norādīja uz iespējamiem pārkāpumiem divos vēlēšanu iecirkņos dokumentu aizpildīšanā un uzskata, ka šie pārkāpumi ietekmējuši vietu sadalījumu starp sarakstiem Liepājas domē.

Liepājas partija domes vēlēšanās ieguva septiņas vietas, Reformu partija (RP) – piecas, bet partiju apvienība "Saskaņas centrs" (SC)– trīs.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka no Liepājas partijas domē ievēlēti Uldis Sesks, Gunārs Ansiņš,Silva Golde, Helvijs Valcis, Vilnis Vitkovskis, Māris Ceirulis un Valdis Skujiņš.

No RP saraksta Liepājas pašvaldībā iekļuvuši Jānis Vilnītis,Ģirts Kronbergs, Artis Deksnis, Linda Matisone un Laila Atiķe. Savukārt SC Liepājas domē pārstāvēs Jurijs Hadarovičs, Naums Vorobeičiks un Romans Miloslavskis.

Šajā pilsētā par vietām domē cīnījās Kristīgi demokrātiskāsavienība, "Vienotība", "Mūsu zeme", apvienība "Saskaņas centrs", Reformu partija, Nacionālā apvienība, partija "Par dzimto valodu!", Liepājas partija, "PCTVL – Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" un Reģionu alianse.

Kopumā Liepājā pašvaldību vēlēšanās piedalījās 21 021 cilvēks jeb 44,06% balsstiesīgo. Salīdzinājumam – 2009.gadā pašvaldību vēlēšanās Liepājā piedalījās 53% balsstiesīgo un par domi balsis nodeva 25 232 vēlētāji.

BNS