Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Koru karu kaujas jau beigusi lielākā daļa koru. FOTO
Ogres Kultūras centra sieviešu koris "Rasa" piedalās XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku koru konkursā Rīgas Latviešu biedrības namā.
Kultūra

Koru karu kaujas jau beigusi lielākā daļa koru. FOTO

Jauns.lv

Pašlaik Dziesmu svētku koru karos dziedātāju uzstāšanās norit pēc plāna un lielākā daļa koru jau snieguši savu priekšnesumu.

Koru karu kaujas jau beigusi lielākā daļa koru. FO...

Kā aģentūru LETA informēja Dziesmu un deju svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva, visvecākais svētku dalībnieks, goda virsdiriģents Roberts Zuika, kuram ir 100 gadi, šodien Rīgas Latviešu biedrības namā apmeklēja vīru kora skati, savukārt jaukto koru skati Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā klausījās virsdiriģents Gido Kokars.

Kā ziņots, šodien līdz vēlam vakaram LU Lielajā aulā un Rīgas Latviešu biedrības namā notiek Dziesmu un deju svētku koru kari, kuros piedalās 52 labākie Latvijas kori. Koru kari ir bezmaksas pasākums, tiešraidē no Lielās Aulas tos var dzirdēt Latvijas Radio programmā Klasika, bet "www.ltv.lv" tiešraidē varēs vērot tiešraides no abām koru karu norišu vietām - Lielās aulas, kurā sacentīsies 23 jauktie kori, un no Biedrības nama, kurā sacentīsies septiņi vīru, 16 sieviešu un četri senioru kori.

Apbalvošanas ceremonijā pēc rezultātu paziņošanas Rīgas Latviešu biedrības nama piedalīsies arī kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK), Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Dace Melbārde un žūrijas komisijas locekļi. Šogad Dziesmu un deju svētku Lielo balvu pasniegs labākajam jauktajam korim, sieviešu korim, vīru korim un senioru korim. Lielās balvas ieguvējus īpaši godinās Dziesmu un deju svētku gājiena laikā 7.jūlijā.

Koru karus vērtē Mārtiņš Klišāns, Uģis Prauliņš, Andris Veismanis, Ēriks Ešenvalds (Latvija), Risto Josts (Igaunija), Vaclovas Augustinas (Lietuva), Ksavjers Sarasola (Spānija), Gabors Holerungs (Ungārija), Stojans Kurets (Slovēnija), Miks Ileoja (Igaunija), Denezs Sabo (Ungārija), Havjers Busto (Spānija), Ralfs Aizenbaiss (Vācija) un Francs Hercogs (Austrija).

XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem gatavojas 40 000 dalībnieku - kolektīvi no Latvijas (vairāk nekā 1600, t.sk. 100 mazākumtautību kolektīvi un individuālie izpildītāji skatēs), 47 latviešu diasporas kolektīvi un 26 kolektīvi no ārvalstīm. Dziesmu un deju svētkus rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs, atbalsta lieldraugi "Latvijas dzelzceļš", "Lattelecom" un "Latvenergo", kā arī banka "Citadele" un "Latvijas Valsts meži".

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki oficiāli sāksies rīt, 30.jūnijā.

Kori piedalās XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku koru konkursā


LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA