Dziesmu un deju svētku dalībnieks mēģinājuma laikā bildina mīļoto. FOTO. VIDEO
Deju svētku laikā kāds dejotājs bildina savu mīļoto un saņem „Jā” vārdu!
Kultūra
2013. gada 4. jūlijs, 12:39

Dziesmu un deju svētku dalībnieks mēģinājuma laikā bildina mīļoto. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Dziesmu un deju svētki pulcē vairākus tūkstošus gan jaunu, gan vecu dalībnieku no visas pasaules. Lai sadejotos un sadziedātos pirms lielajiem koncertiem notiek aktīva mēģinājumu programma, bet vienā no mēģinājumiem trešdien kāds dalībnieks bildinājis savu mīļoto.

Dejotājs Juris no Tērvetes novada "TDA Avots" bildināja savu mīļoto Maritu spontāni un par pārsteigumu daudziem, tostarp Maritai. Plāns tapis tikai dienu iepriekš un, neskatoties uz satraukumu un Dziesmusvētku mutoņu, saņēmis apstiprinājumu savam aicinājumam precēties.

Pāris kopā ar savu kolektīvu apmetušies Purvciema skolā, kur sienu rotā uzraksts – Marita precamies. Apsveicam gan jauno pāri, gan visus kolektīva dalībniekus ar skaisto mirkli.

Deju svētku lieluzdevums „Tēvu laipa” paredzēts 7. Jūlijā Daugavas stadionā, taču līdz tam visas nedēļas garumā notiek deju mēģinājumi. Nedēļa iesākās ar dejotāju skati, kur laurus plūca Latvijas Universitātes biedrības „Juventus”, vidējās paaudzes deju kolektīvs „Dancis”, Rīgas pašvaldības Kultūras iestāžu apvienības koncertorganizācijas „Ave Sol” tautas deju ansamblis „Teiksma” un Madonas kultūras nama senioru deju kolektīvs „Atvasara”.

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, kura piedalījās deju konkursu finālā dalījās iespaidos par redzēto: „Esam pieraduši Latviju saukt par valsti, kura dzied. Šie Dziesmu un deju svētki ir pierādījuši, ka droši varam sevi saukt arī par valsti, kura dejo. Tikai deju lielvalsts varētu sapulcināt uz svētkiem 600 deju kolektīvu ar 15 000 dalībnieku, kuri vienojas kopējā dejā. Salīdzinot ar iepriekšējiem svētkiem, šajos svētkos piedalās par 100 deju kolektīviem vairāk! Turklāt kolektīvi uzrāda augstu māksliniecisko sniegumu. Gan līdzšinējās deju skates, gan šodienas konkurss apliecina - mūsu dejotāji var droši nest Latvijas kā deju lielvalsts vārdu pasaulē. Lai deja turpina vienot un saliedēt paaudzes, mūsu tautas pagātni un nākotni! Novēlu visiem raitu dejas soli un skaistus, priekpilnus svētkus!”.

Video: bildinājums Dziesmusvētkos

Alīna Rumjanceva, Foto: ekrānuzņēmums no LTV Dziesmu svētku video