Pompozi atklātā Daugavpils cietokšņa bruģis jau drūp un plaisā. VIDEO
Ceļu būves firma, lai iekļautos Eiropas finansētā projekta izpildes grafikā, ietvju un ielu bruģēšanu Daugavpils cietokšņa teritorijā veikusi ziemas mēnešos, un tas negatīvi ietekmējis atjaunošanas darbu kvalitāti – bruģis ir vienās bedrēs un caurumos.
Novadu ziņas
2013. gada 1. augusts, 11:31

Pompozi atklātā Daugavpils cietokšņa bruģis jau drūp un plaisā. VIDEO

Jauns.lv

Doties uz Daugavpils cietoksni, tostarp arī Marka Rotko centru, ir dzīvībai bīstami! Tur vārda tiešā nozīmē var nolauzt kaklu. Par vairāk nekā 18 miljoniem veiktā cietokšņa kompleksa rekonstrukcija ir veikta nekvalitatīvi. Pats absurdākais ir tas, ka būvnieki jau ieklājot bruģi zināja, ka tas plaisās, bruks un drups.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šopavasar ar lielu pompu atklātā rekonstruētā Daugavpils cietokšņa apmeklējums vienam otram var beigties visnotaļ bēdīgi – ar nokļūšanu slimnīcas traumatoloģijas nodaļā. Ja kāds cietokšņa kompleksu grib apmeklēt, lai pavērotu atjaunotās vēsturiskās ēkas, baudītu Rotko mākslu vai vienkārši tāpat dotos promenādē, tad jārēķinās ar bēdīgām sekām. Staigājot pa cietokšņa kompleksa ielām, pirmām kārtām jāraugās zem kājām, jo pērnruden tur uzliktais bruģis ir šķībs un greizs, bruģakmeņi izdrupuši vai pat iebrukuši pazemē, tur ir viena bedre pēc otras.

Pats absurdākais ir tas, ka bruģa licēji – būvkompānija „Binders” jau pagājušā gada rudenī, liekot bruģi, zināja, ka tas labākajā gadījumā izturēs tikai pāris mēnešus. Tomēr, lai tur lūst vai plīst, bruģi vajadzēja ieklāt, jo pretējā gadījumā Latvija zaudētu Eiropas fondu līdzfinansējumu cietokšņa kompleksa atjaunošanai. Lai nezaudētu Eiropas miljonus, bruģis tika ieklāts tam nepiemērotā laikā – aukstā, vēlā rudenī, kaut gan tas jādara siltā laikā. Nu „Binderam” atkal jātērē sava nauda, lai cietokšņa ielas pārbruģētu. Jāteic, ka būvkompānija jau bija ieplānojusi, ka ielas nāksies pārbruģēt jau pirms tam, kad tika ieklāts to pirmais bruģis pagājušā gada vēlā rudenī un ziemā.

Tā nu šopavasar Daugavpils cietoksnī varēja notikt svinīgas rekonstrukcijas beigu un jaunu ēku atkāšanas ceremonijas ar pašmāju slavenību un augstu ārvalstu viesu piedalīšanos, kuri apbrīnoja Marka Rotko centru, atjaunoto ūdenstorni, Valsts policijas Latgales pārvaldes glaunās ēkas, sakārtoto vēsturiskā cietokšņa infrastruktūru un tā tālāk.

Tagad, kad visas svinīgās ceremonijas un lielās atklāšanas jau ir aiz muguras, var arī atzīt - Daugavpils cietoksnī aptuveni pusei no atjaunoto ietvju jeb aptuveni vienam tūkstotim kvadrātmetru ir nepieciešama bruģa pārlikšana. Sīkāk par situāciju Daugavpils cietoksnī skatieties Latgales Reģionālās televīzijas videosižetā.

Steigā liktais Daugavpils cietokšņa bruģis jāpārliek par jaunu (Latgales Reģionālā televīzija)

Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video