Svētdien visi gaidīti Esplanādē uz ģimenes dienu
Radoši informatīvā telpa Esplanāde 2014 vasaras garumā ir vieta koncertiem, izrādēm, diskusijām un radošajām darbnīcām.
Kultūra
2013. gada 10. augusts, 15:29

Svētdien visi gaidīti Esplanādē uz ģimenes dienu

Jauns.lv

Svētdien, 11.augustā, radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 būs notikumiem bagāta ģimenes diena. Joga bērniem, deju koncerts un svešvalodu apguve.

No pl. 13.00 kultūras vasarnīcā būs Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta „Grāmatas iet uz bibliotēku” prezentācija un radošās darbnīcas bērniem. Pasākumu vadīs mākslinieces Indra Sproģe un Ilze Dambe. „Grāmatas iet uz bibliotēku” būs Eiropas kultūras galvaspilsētas gada notikums nākamā gada septembrī, kad bērni karnevāla gājienā dosies uz jauno bibliotēkas ēku.

 

Savukārt no pl. 16.00 visa uzmanība būs valodām – darot radošas un aizraujošas lietas, bērni ieklausīsies dažādu tautu valodās un īpaši bērniem būs jogas nodarbība indiešu meistara vadībā.

 

Vakarpusē no pl.18.00 kultūras vasarnīcā ikviens aicināts uz deju koncertu „Pasaule krāsās”. Koncertā tiks dejotas dažādu stilu dejas - īru dejas, indiešu dejas, flamenko, čigānu dejas, vēderdejas, jazz deju, showdance, gruzīnu un Kaukāza dejas un vēl daudzus citus. Koncerta programma veidota, lai ikviens apmeklētājs varētu izjust deju košumu un daudzveidību. Deju koncertā piedalīsies deju pārstāvji un dejotāji no studijām – Bharata, Angelfish, Valante, eksotisko deju centra “Alegria”, I-DEJAS māja u.c.

 

Radoši informatīvā telpa Esplanāde 2014 vasaras garumā ir vieta koncertiem, izrādēm, diskusijām un radošajām darbnīcām. Esplanāde 2014 ir nodibinājuma Rīga 2014 atvērtais birojs, kurā var uzzināt Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmu, un vienlaikus jauna tikšanās vieta pilsētā, kur izvietota lasītava, Rīga 2014 informācijas centrs, apmeklētāju ērtībai kafejnīca, apzaļumota terase, kā arī Rīga 2014 partnera Lattelecom nodrošinātais bezmaksas wi-fi internets un brīvpieejas datori. Radoši informatīvajā telpa tapusi pēc arhitekta Austra Mailīša projekta, ko īstenojuši būvnieki Ramirent.

 

Kultūras vasarnīcas Esplanāde 2014 programma pieejama kultūras portālā www.riga2014.org.

Karlīna Timofejeva, Foto: Ieva Čīka/LETA