LTV1 seriāls "Eņģeļu māja" pārtop par "Eņģeļu ielu 9. Pelnrušķītes mantojums"
"Eņģeļu ielas 9" darbība risināsies piepilsētā, kur savās ikdienas gaitās dosies vairāki interesanti varoņi - gan daži "Eņģeļu mājas" bijušie iemītnieki, gan jauni tēli.
Kultūra
2013. gada 12. augusts, 19:29

LTV1 seriāls "Eņģeļu māja" pārtop par "Eņģeļu ielu 9. Pelnrušķītes mantojums"

Jauns.lv

Ceturtajā sezonā Latvijas Televīzijas (LTV) seriāls "Eņģeļu māja" pārtop par "Eņģeļu ielu 9. Pelnrušķītes mantojums", informē LTV komunikācijas speciāliste Laura Brokāne.

Seriālā jaunu varoņu lomās iejūtas aktieri Ivars Kalniņš, Regīna Razuma, Kristīne Nevarauska, Sarmīte Rubule, Krišjānis Salmiņš, jaunie aktieri, kā arī skatītājiem zināmie tēli Gunta Skrastiņa, Normunda Laizāna, Ivara Pugas, Sanitas Pušpures izpildījumā.

Seriāls LTV1 ēterā būs redzams no 23.septembra līdz 20.decembrim.

"Eņģeļu ielas 9" darbība risināsies piepilsētā, kur savās ikdienas gaitās dosies vairāki interesanti varoņi - gan daži "Eņģeļu mājas" bijušie iemītnieki, gan jauni tēli. Patlaban Rīgas pievārtē Mārupē, kā arī Jaunmārupē un Lielupē rit seriāla filmēšana. Liels atbalsts seriāla filmēšanai saņemts no Mārupes novada domes.

Pieredzējušās režisores Virdžīnijas Lejiņas darba ceturtajā sezonā viņa turpinās rādīt, ka Latvijā ir daudz gaišu, stipru cilvēku, kuri atrod spēku grūtību un sarežģījumu pārvarēšanai. Jaunās sezonas satura intriga vērpsies ap dzimtas mantojumu un ieskicēs asu paaudžu konfliktu - seriālā parādīsies vairāki jauno aktieru tēloti varoņi.

"Attiecību krustugunīs parādīsies gan labais, gan sliktais, bet pamatā - vispārcilvēciskais. Seriāla skatītājiem būs iespēja gan pasmieties, gan līdzpārdzīvot. Tēlu un raksturu dažādība ļaus identificēties ar kādu no varoņiem, iedvesmojoties un mācoties no labā un pārdomājot kļūdas, kādas labāk nepieļaut," komentē Lejiņa.

LTV režisore Lejiņa ir skatītāju atzinību ieguvušās LTV videofilmas "Likteņa līdumnieki" veidotāja, kura par šo darbu saņēmusi "Atzinības krustu" un vairākkārt apbalvota ar Nacionālās radio un televīzijas padomes balvu kā labākā režisore.

Kā ziņots, LTV zaudējumi pērn bijuši 197 775 lati, teikts sabiedrības 2012.gada pārskatā. LTV zaudējumi ir par aptuveni 12 000 latu mazāki nekā 2011.gadā, kad sabiedrība strādāja ar 209 974 latu zaudējumiem.

LTV apgrozījums pērn palielinājies par 6,7% un sasniedzis 10,6 miljonus latu. 2011.gadā LTV apgrozījums bija 9,9 miljoni latu.

LTV ir sabiedriska raidorganizācija, kas dibināta 1954.gadā. LTV budžets veidojas no valsts budžeta dotācijas un komercdarbības ieņēmumiem, galvenokārt no reklāmas laika pārdošanas LTV programmās.

LETA, Nozare.lv / Publicitātes foto