Lielās intereses dēļ Liepājas muzejā pagarina Salvadora Dalī darbu izstādi. FOTO
Slavenais spāņu mākslinieks Salvadors Dalī (1904-1989).
Kultūra
2013. gada 14. augusts, 11:41

Lielās intereses dēļ Liepājas muzejā pagarina Salvadora Dalī darbu izstādi. FOTO

Jauns.lv

Lielās apmeklētāju intereses dēļ Liepājas muzejā līdz 29.augustam pagarināta slavenā spāņu mākslinieka Salvadora Dalī darbu izstāde, informēja Liepājas muzeja pārstāve Astra Dzērve.

Izstādi "Salvadors Dalī. Sirreālā materializācija", kas Liepājas muzejā apskatāma kopš 12.jūlija, līdz šim apmeklējuši vairāk nekā 9000 apmeklētāju.

Kā ziņots, izstādē "Salvadors Dalī. Sirreālā materializācija" eksponētas mākslinieka grafikas, medaļas, skulptūras un keramika no Francijas privātkolekcijām.

Izstāde tapusi sadarbībā ar Francijas kompāniju "SARL Amiencom".

Spilgtais spāņu gleznotājs, grafiķis, tēlnieks, rakstnieks un režisors Dalī dzimis Katalonijā. Viņš ir viens no izcilākajiem vizuālās mākslas sirreālisma pārstāvjiem.

Izstādes "Salvadors Dalī. Sirreālā materializācija" mērķis ir izcelt Dalī īpašo un netradicionālo māksliniecisko valodu, ar kādu viņš cenšas materializēt uzskatus, sajūtas, sapņus un vīzijas.

Māksliniekam svarīgi parādīt ne to, ko mēs redzam, bet gan jūtam, domājam, pārdzīvojam, iespējams, pat līdz galam neapzināto. Savos emocionāli ekspresīvajos un asociatīvajos darbos viņš tiecas atspoguļot procesus cilvēka zemapziņā, absurdās un neloģiskās kombinācijās un situācijās, apvienojot reālistiskus un pilnīgi naturālistiskus motīvus.


LETA/ Foto: Mārtiņš Eglītis, Liepājas muzejs, publicitātes foto