Vidzemes mazbānītis svinēs 110. jubileju
Savu 110. gadskārtu Alūksnes – Gulbenes mazbānītis ar plašām svinībām Alūksnē, Stāmerienā un Gulbenē no rīta līdz vēlai nakts stundai atzīmēs 7. septembrī.
Novadu ziņas
2013. gada 3. septembris, 22:01

Vidzemes mazbānītis svinēs 110. jubileju

Jauns.lv

Romantiskais Alūksnes – Gulbenes bānītis sestdien, 7. septembrī Alūksnē, Stāmerienā un Gulbenē ar dažādām jautrām un atraktīvām izdarībām svinēs savu 110. gadskārtu. Būs gan uguņošanas, gan koncerti un svētku tortes, gan zaļumballes un pasākumi bērniem.

Alūksnē svētki iesāksies pulksten 10.00, Gulbenē pulksten 11.00, bet Stāmerienā – pulksten 12.00 un tie ilgs līdz vēlai nakts stundai.

Alūksnē

Svētku dienā Alūksnes stacijā gaviļnieku – Bānīti sāks gaidīt jau no pulksten 10.00 gan ar dažādiem kolektīvu priekšnesumiem, gan arī pašiem svētku apmeklētājiem aktīvi iesaistoties. Pulksten 10.25 ar gavilēm tiks sveikts jubilārs, kurš piestās Alūksnes stacijā. Pēc Bānīša godināšanas turpināsies dažādas lustes. Pasākuma apmeklētājiem būs vienreizēja iespēja redzēt īpašo Bānīša strūklaku, ko tā 110. dzimšanas dienai par godu būs sarūpējis strūklaku meistars Alvits Grīvnieks. Pēc pulksten 13.00 svētku apmeklētāji varēs sadziedāties kopā ar Jaunlaicenes dziedātājiem, būs sagatavotas arī īpašas Bānīša dziesmu grāmatas. Pulksten 14.00 lielajā šķūnī pie stacijas uz atmiņu stundu aicināti visi ar Alūksnes staciju saistītie cilvēki. Savukārt pulksten 18.00 svētku dižkoncertā skatītājus iepriecēs tādi mūziķi kā „Eolika”, „Dāmu pops”, Antra Stafecka, Aldis Siliņš un citi. 110. dzimšanas dienas svinības noslēgsies ar balli pie stacijas, kurā par deju mūziku gādās Gunārs un Zane.

Stāmerienā

Stāmerienas stacijas priekšnieks jubilejas vilciens sagaidīs pulksten 11.55. Kad tas jau būs devies uz Gulbeni, Stāmerienā sāksies svētku koncerts, kuru atklāta bundzinieki Dāvis Upāns un Gundars Lintiņš, saksofonisti Anda Rēdere un Andris Graps. Notiks arī skrējiens „Apkārt Stāmerienas ezeram> Pēcpusdienā Stāmerienā uzstāsies labākie Rīgas cirka mākslinieki, bet vakarā būs zaļumballe, kurā spēlēs estrādes ansamblis „Dakstiņi”. Būs arī svētku uguņošana dziesmu par bānīti pavadījumā

Gulbenē

Gulbenē svētku atklāšana ar uzrunām un dažādām bērnišķīgi jaukām padarīšanām, kuras piedalīsies aktrise Anta Aizupe, brīnumaini pasaku tēli, dziedātāji, dejotāji, Rietavas bērnu pūtēju orķestris un burbuļošana notiks pulksten 11.00. Pulksten 12.25 Gulbenes stacijā ieripos svētku vaininieks un no pulksten 13.00 līdz 18.00 turpināsies līksmošanās ar dažādām jautrām. Desmitos vakarā sāksies balle, kuras kulminācija būs ap pusnakti, kad varēs baudīt gan svētku torti, gan priecāties par uguņošanu.

Video: Bānītis aicina uz savu 110 gadu jubilejas svinībām


Kasjauns.lv/Foto: banitis.lv