Skandalozais krievu politiķis Žirinovskis atkal trako un sola iznīcināt Latviju. FOTO. VIDEO
Krievijas skandalozais ultraradikālais politiķis Vladimirs Žirinovskis kārtējo reizi uzbrucis Latvijai, sakot, ka Latgale jāpievieno Pleskavas un Smoļenskas apgabaliem, bet pati Latvija par atbalstu ASV un NATO jāsoda ar noslaucīšanu no zemes virsas
Politika
2013. gada 5. septembris, 06:12

Skandalozais krievu politiķis Žirinovskis atkal trako un sola iznīcināt Latviju. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Skandalozais savulaik Latvijas melnajā sarakstā iekļautais krievu politiķis, Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovkis kārtējo reizi skarbi nogānījis Baltijas valstis, tās draudot noslaucīt no pasaules kartes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Žirinovskis intervijā Maskavas laikrakstam „Komsomoļskaja Pravda” emocionāli nokliedzies: „Baltijas valstis tiks okupētas vai pilnībā iznīcinātas.” Šādu draudu izvirdumu viņam izraisīja Sīrijas konflikta attīstība – Krievijas uzbrukums Baltijas valstīm varētu būt kā atbilde ASV un NATO par uzbrukumu Sīrijai.

Latvijā atrodoties raķetes, kas piecu minūšu laikā varot sasniegt Maskavu, ir sašutis Žirinovskis. Viņa intervija ar „Komsomļskaja Pravda” ilgstot 50 minūtes, tātad tās laikā desmit reizes varot atlidot raķetes un nobombardēt visu Maskavu, lēš politiķis.

„Un to dara Latvija, Igaunija un Lietuva. Vai mēs viņiem to varam piedot? Nekad!” retoriski nolamājās Žirinovskis. Baltijas valstis tikšot iznīcinātas piecas minūtes pirms NATO raķetes izlidošot no turienes. Turklāt - iznīcinātas pilnībā, noslaucītas no zemes virsas!

Krievu liberāldemokrāts ir nesaprašanā, kāpēc Baltijas valstu vadītāji, pēc Žirinovska uzskatiem - „nožēlojamie Baltijas sīkaļas” atbalsta piedalīšanos operācijā Sīrijā. „Vai viņiem vispār ir galvas uz pleciem - šiem nožēlojamiem Baltijas sīkaļām? Zviedrija klusē, klusē Somija, Norvēģija, Dānija. Bet šis ir vispretīgākais - pūdelis, Latvijas pūdelis,” trako Žirinovskis.

„Ko gan mums darīt ar Baltijas valstīm,” Žirinovskim jautā „Komsomoļskaja Pravda” žurnālists un saņem brašu atbildi: „Ignorēt! Pārtraukt jebkādus ekonomiskos sakarus. Kravas no Baltijas ostām novirzīt uz Ustj-Lugu un Kaļiningradu.”

Tāpat Žirinovskis rosinājis Baltijas valstīm Krievijai atdot vairākas „krievu pilsētas”. Ja viņš būtu Krievijas prezidents, viņš izsauktu Lietuvas vēstnieku un izskaidrotu, ka Klaipēdu krievu karavīri ar asinīm esot atkarojuši no Prūsijas vāciešiem, tāpēc lietuviešiem esot no turienes jāizvācas nekavējoties, bet Viļņas apgabals esot jāatdod Baltkrievijas prezidentam Aleksandram Lukašenko, jo tā esot Baltkrievija. Lietuvai palikšot tikai Kauņa, Šauļi un Panevēža: tā arī lai esot mazā Lietuvas kņaziste, bet visapkārt - Krievija.

Savukārt Igaunijas Narvā un Kohtlajervē dzīvojot krievi un tādēļ šīs pilsētas būtu jāpievieno Ļeņingradas apgabalam. Toties Austrumlatvija jāpievieno Smoļenskas un Pleskavas apgabalam. Tāpat „krievu pilsētas” arī esot Rīga, Liepāja un Jēkabpils.

Video: Vladimirs Žirinovskis sola okupēt un iznīcināt Baltijas valstis


Kasjauns.lv/Foto: AFP/LETA, EPA/LETA