Māris Sloka un grupa "Klaidonis" aicina uz dubultsvētkiem
Kultūra
2013. gada 10. septembris, 17:49

Māris Sloka un grupa "Klaidonis" aicina uz dubultsvētkiem

Jauns.lv

Šķiet, nebūs skaļi teikts, ka grupas „Klaidonis” vārds šobrīd Latvijā ir pazīstams daudziem vietējās mūzikas cienītājiem. Viņu mūziku iemīļojuši gan kantrī, gan šlāgera cienītāji, jo „Klaidonis” spēj prasmīgi savienot tos abus, klāt pielikdami arī roka un blūza elementus. Citiem vārdiem runājot – tā ir un paliek klaidoņmūzika, ikreiz neatkārtojama savā burvīgajā skanējumā, spējot būt gan romantiski apcerīga, gan sadzīviski asprātīga!

Šogad Latvijā populārākā kantrī grupa „Klaidonis” svin 10 gadu jubileju, svētki ir ne vien grupai, bet arī tās līderim Mārim Slokam, kuram aprit apaļi 50! Par godu šiem svētkiem no 28.septembra līdz 30.novembrim grupa dodas 10 gadu jubilejas tūrē, kuras ietvaros visā Latvijā tiks sniegti 10 skanīgi koncerti Latvijas Kultūras centros.

„Ceru, mums izdosies radīt sirsnīgu atmosfēru un kā tas bieži noticis - izdosies kārtīga sadziedāšanās”, teic jubilārs Māris Sloka.  

Klausītājiem koncertā tiks piedāvātas daudzu jau iemīļotās dziesmas „Vecais skroderis”, „Tik ātri aizskrien laiks” koncerta tituldziesma „Prieks” un citas, kā arī skanēs pavisam jaunas dziesmas, noteikti neizpaliks „Mazā dvēselīte”, kas nu jau kļuvusi par grupas firmas zīmi, iegūstot labākās dziesmas titulu 2005. gada Bauskas kantrī festivālā, saņemot Autortiesību bezgalības balvu un pārliecinoši uzvarot „Latvijas Šlāgeraptaujā 2005”. Šī dziesma aizvien ir starp pieprasītākajām spēlētāko vidū un skanēs arī šajos jubilejas koncertos.

 „Man pieder tas, ko sauc par laimi, es zinu to, un sirds man jūt!” – koncerta tituldziesmā "Prieks" vēsta Māris. Ne velti šī frāze ir izvēlēta par jubilejas tūres moto. Iemesls grupas dalībnieku laimei noteikti ir viņu mūzikas cienītāju nebeidzamā mīlestība. Tas ir visaugstākais novērtējums darbam, kas darīts no sirds, un iedvesmotājs censties arī turpmāk!

„Lai dziesma skan! Lai dziesma skan! Lai priekā noreibst galva!”, priekā uzsauc koncerta vadītājs Guntis Skrastiņš.

 „Klaidonis” jubilejas koncertos muzicēs pilnā sastāvā: Māris Sloka (balss, basģitāra), Elmārs Jirgensons (sitaminstrumenti), Vīgants Murelis (pedal-steel ģitāra), Valdis Rēbuks (soloģitāra, balss), kā arī Zigmunds Pogulis (taustiņinstrumenti) kādā koncertā pievienosies arī Māra meita Evija Sloka (balss, tamburīns, vijole)

Tūres lielkoncerts Rīgā norisināsies 30.novembrī plkst. 19:00 „Sapņu fabrikā”, tajā uz skatuves kāps arī grupas kolēģi un draugi – populāri Latvijas šlāger un kantrī mūzikas izpildītāji un grupas.

Biļetes un koncertu saraksts uz visiem jubilejas koncertiem „Biļešu paradīzes” kasēs!

GRUPAS „KLAIDONIS” 10 GADU JUBILEJA

10 KONCERTOS VISĀ LATVIJĀ

28.septembris plkst. 20:00 Madonas Kultūras nams

5.oktobris plkst. 19:00 – Dobeles Kultūras nams

12.oktobris plkst. 19:00 – Valmieras Kultūras centrs

18.oktobris plkst. 18:30 – Gulbenes Kultūras centrs

9. novembris plkst. 18:00 – Liepājas Latviešu Biedrības nams

22. novembris plkst. 19:00 – CATA Kultūras nams (Cēsis)

23.novembris plkst. 18:00 – Ventspils Kultūras centrs

28.novembris plkst. 19:00 – Ogres Kultūras centrs

29. novembris plkst. 19:00 – Jelgavas Kultūras nams

30. novembris plkst. 19:00 Rīga, Sapņu Fabrika

Karlīna Timofejeva/Publicitātes foto