Biedrība "Latvijas attīstībai" aicinās diskutēt par pasaules valstu veiksmes stāstiem
Biedrība Latvijas attīstībai vadītājs Einars Repše.
Sabiedrība
2013. gada 13. septembris, 10:29

Biedrība "Latvijas attīstībai" aicinās diskutēt par pasaules valstu veiksmes stāstiem

Jauns.lv

Šī gada 17. septembrī biedrība Latvijas attīstībai sadarbībā ar Ekonomistu apvienību 2010 rīkos attīstības forumu “Kāpēc nācijām izdodas?”. Starptautiski pazīstami eksperti sniegs savu redzējumu par to, kādi lēmumi un iniciatīvas veiksmīgākajās pasaules valstīs, piemēram, Somijā, Izraēlā vai Zviedrijā ir veicinājuši to strauju attīstību.

Einars Repše, Latvijas attīstībai vadītājs: “Mēs rīkotos gudri, ja mācītos no citu valstu pieredzes. Latvijai nav jāizgudro velosipēds, bet jāmācās no citiem – gan tālredzīgi plānot, gan mērķtiecīgi sadarboties. Ir acīmredzami, ka mums ir nepieciešams veidot kopīgu izpratni par to, ka labklājības pamats ir veiksmīgi Latvijas uzņēmēji. Tad arī varēsim atrisināt visas citas ielaistās problēmas birokrātijā, veselības aprūpē, izglītībā un citur.”

Ojārs Kehris, Ekonomistu apvienība 2010 prezidents:

“Pēc ilgā ceļa uz eiro Latvijai ir jāvienojas par nākamo, gana ambiciozu uzdevumu. Mūsuprāt, tas varētu būt jaunu un labi atalgotu darbavietu radīšana. Tas nozīmē ekonomikas attīstību, bet ne tikai. Tie ir kompleksi risinājumi arī izglītības, sociālajā, nodokļu, veselības aprūpes un daudzās citās jomās. Ticu, ka šī augsta līmeņa konfererence būs atspēriena punkts enerģiskam rīcības plānam.”

Somijas, Izraēlas, Singapūras un daudzu citu valstu straujas attīstības piemēri liecina, ka nācijai ir iespējams koncentrēties kāda liela mērķa sasniegšanai. Ar savu pieredzi konferencē uzstāsies Sols Singers (Izraēla), starptautiski pazīstams žurnālists, publicists, rakstnieks, grāmatas Uzņēmēju nācija. Start-up Nation (Izraēlas veiksmes stāsts) līdzautors; Stefans Landins (Zviedrija), attīstības tendenču pētnieks, rakstnieks un pasniedzējs; Kari Hairinens (Somija), Finpro prezidents (Finpro rūpējas par atbalstu Somijas uzņēmumu attīstībai, sniedz atbalstu to konkurētspējai visā pasaulē); Ove Kajs Pedersens (Dānija), viens no ietekmīgākajiem domātājiem un publicistiem Dānijā, Kopenhāgenas biznesa skolas profesors; Klāss Eklunds (Zviedrija), vadošais zviedru ekonomists un rakstnieks, Jorge Loboss (Čīle), arhitekts, profesors, pasniedzējs un domātājs par pilsētu lomu valstu konkurencē.   

Forumā aicināti piedalīties vairāk kā 300 Latvijā pazīstami uzņēmēji, politiķi, valsts pārvaldes un nevalstisko organizāciju pārstāvji, viedokļu līderi u.c.

Sīkākai informācija biedrības majas lapā

www.latvijasattistibai.lv/attistibasforums

Karlīna Timofejeva/ Foto: Evija Trifanova/LETA