Valērijs Kargins ciešot trūkumu, taču dēlu padarījis par miljonāru. VIDEO
Eksbaņķieri Valēriju Karginu viņa advokāts pasludinājis par trūkumcietēju. Tai pašā laikā Kargins par miljonāru ir pataisījis savu dēlu Remu.
Sabiedrība

Valērijs Kargins ciešot trūkumu, taču dēlu padarījis par miljonāru. VIDEO

Jauns.lv

Bijušais eksbaņķieris Valērijs Kargins ir pasludināts teju par trūkumcietēju un viņa advokāts teic, ka viņam nav naudas par ko nomaksāt tiesas uzlikto nodevu. Oficiāli Karginam senioram ir finansiālas grūtības, bet tai pašā laikā tagad Latvijas miljonāru pulciņā gozējas viņa dēls Rems.

Valērijs Kargins ciešot trūkumu, taču dēlu padarīj...

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka savulaik Latvijas bagātāko iedzīvotāju, bijušo „Parex” bankas īpašnieku Valērijas Kargina un Viktora Krasovickis advokāts Uģis Grūbe tiesai adresējis iesniegumu, kurā lūdzis viņus atbrīvot no 3115 latu lielas valsts nodevas samaksas par apelācijas sūdzību. „Atbildētājiem, kas gandrīz trīs gadus spiesti iztikt ar minimālajai algai ekvivalentu naudas summu un kuru visi agrākie uzkrājumi ir apķīlāti, šobrīd nav iespējams pašiem samaksāt tūkstošos latu izsakāmu valsts nodevu,” bija teikts advokāta tiesai iesniegtajā lūgumā. Viņš norādīja, ka Karginam un Krasovickim jāpārtiekot tikai no 200 latiem mēnesī. Tomēr abu kungu dzīvesstils it nebūt neliecina, ka viņi dzīvo trūkumā. Grūbe teic, ka abi var dzīvot tikai pateicoties dēlu un radinieku žēlastībai.

Piemēram, tikko uzņēmums „Rīgas meži” nolēmis pārdot zemi, kas bija iznomāta ar Valēriju Karginu saistītam uzņēmumam, kurš tur gribēja būvēt izklaides parku. Ir skaidrs, ka Karginam ir finansiālas grūtības, bet tas nebūt neattiecas uz viņa dēlu Remu Karginu, kas iekļuvis Latvijas miljonāru saraksta pirmajā piecdesmitniekā.

TV3 Ziņas stāsta, ka pašlaik par trūcīgajiem pašpasludinātie kādreizējie miljonāri par bagātniekiem pataisījuši savus bērnus un tagad pārtiekot no viņu „žēlastības”. Piemēram, arī Ventspils mērs Aivars Lembergs paziņojis, ka viņam tiesvedības izdevumus palīdz apmaksāt dēls. Sīkāk par kādreizējo bagātnieku naudas lietām skatieties TV3 Ziņu videosižetā.

Karginu naudas noslēpumi (TV3 Ziņas)