Īsts Rudens Saulgriežu svētku noskaņojums un Ražas svētki Centrāltirgū
Runā Rīga
2013. gada 24. septembris, 11:08

Īsts Rudens Saulgriežu svētku noskaņojums un Ražas svētki Centrāltirgū

Jauns.lv

Piektdien, 27. septembrī, Centrāltirgus aicina ikvienu rīdzinieku un pilsētas viesi uz muzikālu un tirgošanās bagātu Miķeļdienas ieskandēšanu – „Ražas svētki Centrāltirgū”, kuru ietvaros notiks amatnieku un mājražotāju tirdziņš, uzstāsies vokālās grupas, darbosies dažādas radošās darbnīcas un norisināsies aizraujošas ražas svētku sacensības.

Amatnieku un mājražotāju tirdziņš Centrāltirgū norisināsies piektdien un sestdien visas dienas garumā. Dalību Miķeļdienas tirdziņā jau apstiprinājuši amatnieki un mājražotāji no dažādiem Latvijas novadiem.

Piektdien Centrāltirgus Nēģu ielas laukumā tiks radīts īsts Rudens Saulgriežu svētku noskaņojums. Skanīgas, enerģiskas un melodiskas dziesmas īpašā svētku koncertprogrammā klausītājiem dāvinās mūziķis Andris Kivičš un O’kartes skatuves dalībnieks Rikardions, kā arī grupa „Roja” un vokālais ansamblis „Rasa”.

Par godu rudens saulgriežiem svētku apmeklētājiem būs iespēja iesaistīties „Ražas svētku sacensībās”, kuru laikā tiks noskaidrots Ātrākais kartupeļu mizotājs, Veiklākais burkānu rīvētājs un Spēcīgākais ķirbju nesējs. Uzvarētāji balvās saņems jaunās ražas gardumus no Centrāltirgus.

Mazākos Centrāltirgus pircējus gaidīs trīs radošās darbnīcas:  Rudens velšu darbnīcā ikvienam būs iespēja no dažādām rudens veltēm izgatavot savu rudens veiksmes talismanu,  kas piedalīsies izstādē. Labākie darbi tiks novērtēti ar balvām. Iespēju izveidot savu unikālo piespraudīti apmeklētājiem piedāvās piespraudīšu izgatavošanas darbnīca, bet radošā darbnīca „Rudens kolāža” ikvienu aicinās izpaust savas mākslinieciskās dotības un kopīgi veidot lielformāta plakātu atbilstoši rudens tematikai.

Pasākumu vadīs un par publikas iesaistīšanu rūpēsies režisore Diāna Bērza.

Rīgas Domes Labklājības departamenta teltī varēs uzklausīt speciālista padomus par sakņauga topinambūra audzēšanā, pagatavošanā, kā arī uzzināt sakņauga ārstnieciskās īpašības. Apmeklētāji tiks aicināti piedalīties degustācijā un nogaršot dažādus topinambūru ēdienus, kā arī piedalīties recepšu sienas veidošanā, pārbaudīt savas zināšanas un saņemt balvas.

Miķeļdienas kultūras programma Centrāltirgū piektdien, 27. septembrī, no plkst. 11.00. Ieeja pasākumos bez maksas.

Karlīna Timofejeva/Foto: Edijs Pālens/LETA

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību