Kultūra

Madonā jau 17.reizi notiks starptautiskais pasākums "Ģitāristu sesija"

Jauns.lv

No 28.oktobra līdz 31.oktobrim Madonā jau 17.reizi notiks muzikālais pasākums "Ģitāristu rudens sesija 2013", informēja pasākuma galvenais organizators Imants Pulkstenis.

Madonā jau 17.reizi notiks starptautiskais pasākum...

Starptautiskajā pasākumā četru dienu laikā ikviens interesents varēs pilnveidot un attīstīt savas muzikālās prasmes kādā no piecām piedāvātajām grupām - ģitāristi, basģitāristi, bundzinieki, taustiņistrumentālisti, vokālisti un akustiskie ģitāristi, skaidroja Pulkstenis. Projekta mērķauditorija ir jaunieši un pieaugušie no Rīgas un visiem Latvijas novadiem - Kurzemes, Zemgales, Latgales un Vidzemes.

"Ģitāristu sesijas" laikā notiks 25 meistarklases un desmit koncerti. Lai arī pasākuma programma līdz galam patlaban vēl nav apstiprināta, kā pastāstīja Pulkstenis, iespējams, "Ģitāristu sesiju" šoreiz atklās grupa "Keksi", savukārt trešdienas, 30.oktobra vakarpusē dalībnieki dosies atpūtas tūrē uz Cesvaines pili, lai aktīvi atpūstos pie dabas, bet ceturtdien pasākuma dalībniekus un visus mūzikas cienītājus sagaidīs noslēguma koncerts, kuru vadīs Māris Olte. Koncertā priekšnesumus sniegs gan "Ģitāristu sesijas" dalībnieku "kombo" sastāvi, gan meistarklašu pasniedzēji, tāpat apmeklētājus sagaida arī citi pārsteigumi, informēja Pulkstenis.

Nodarbības-meistarklases "Ģitāristu sesijas" dalībniekiem pasniegs pieredzējuši mūziķi, tostarp ģitārists Jānis Kalniņš, ģitārspēles skolotājs Andris Jeziks, Murovejs, Valters Sprūdžs, Viktors Eunapuu, Rihards Lībietis un citi.

Jau ziņots, ka pavasarī notika 16. "Ģitāristu sesija", kuras apmeklētāju loks salīdzinājumā ar citiem gadiem bijis ievērojami mazāks. Kā to skaidroja Pulkstenis, kritumu iespaidojis Izglītības un zinātnes ministrijas izdotais rīkojums vispārizglītojošo skolu 12.klašu audzēkņiem pavasara brīvlaikā kārtot eksāmenu angļu valodā, līdz ar to jaunieši nav varējuši iesaistīties pasākumā. Tāpat arī demogrāfiskā situācija pirms 18 gadiem Latvijā bijusi negatīva, piebilda galvenais organizators.