Sabiedrība
2013. gada 7. oktobris, 03:39

Aicina pieteikties konferencei par darbu ar grūti audzināmiem bērniem

Jauns.lv

Labklājības ministrija (LM) aicina pieteikties konferencei "Darbs ar bērniem ar atkarības problēmām un uzvedības traucējumiem", ko 25.oktobrī rīkos Latvijas Pašvaldību mācību centrs sadarbībā ar Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju.

Kā informēja LM pārstāve Zane Brīvmane, konference prioritāri domāta sociālo dienestu, bāriņtiesu, valsts un pašvaldību policijas pārstāvjiem, bērnu tiesību aizsardzības speciālistiem, sociālajiem pedagogiem un pedagogiem, tomēr tajā var piedalīties arī citi interesenti.

Konferencē Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra mediķe Inga Landsmane stāstīs par vadlīnijām darbā ar bērniem ar atkarības problēmām un uzvedības traucējumiem. Savukārt Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes pasniedzēja Ērika Lanka informēs par bērnu uzvedības traucējumiem un to iespējamajiem cēloņiem un risinājumiem.

Sociālā darbiniece Sanita Strazdiņa dalīsies praktiskajā pieredzē par motivācijas iespējām sociālajā darbā ar bērniem, kuriem ir atkarības problēmas, bet Rīgas domes Labklājības departamenta pārstāve Inga Dreimane klātesošos informēs par atkarības profilakses programmām bērniem un pusaudžiem Rīgas pašvaldībā.

Konferencē piedalīsies arī Norvēģijas fonda "Fossum-kollektivet" programmas menedžeris Ulfs Bragvins. Viņš pastāstīs par Norvēģijas modeli piespiedu ārstēšanai pusaudžiem ar narkotiku problēmām.

Pasākuma otrajā daļā plānota paneļdiskusija par dažādiem aktuāliem jautājumiem. Tajā piedalīsies ārsts-narkologs Jānis Strazdiņš, slimnīcas "Ģintermuiža" narkoloģiskā dienesta vadītāja Lilita Caune un Latvijas Atkarības psihologu apvienības valdes locekle Aelita Vagale, kā arī Latvijas Atkarības psihologu apvienības projektu vadītāja Sandra Rubene.

Tāpat diskusijā iesaistīsies Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta direktore Santa Līviņa, biedrības "Esi brīvs!" valdes priekšsēdētāja, geštaltterapeite Dace Caica, biedrības "Vecāki par izglītību" pārstāve Jana Simanovska un socioloģijas zinātņu doktore, Filozofijas un socioloģijas institūta pārstāve Dagmāra Beitnere.

Konference notiks biznesa augstskolā "Turība", Graudu ielā 68, no plkst.10 līdz 15. Vairāk par pieteikšanos var uzzināt LM mājaslapa "www.lm.gov.lv".

LETA