Cenrādis Rīgas dzērājekshibicionistiem. Nedēļas dīvainību TOP 5
Rīgā par publisku seksošanos, ja noķer policija, jāmaksā 50 lati. Sievietes no soda var atbrīvot, ja advokāts tiesā pierādīs, ka viņai, nodarbojoties ar seksu, nav bijis „nodoms izdarīt tīšu pārkāpumu”.
112
2013. gada 19. oktobris, 06:44

Cenrādis Rīgas dzērājekshibicionistiem. Nedēļas dīvainību TOP 5

Jauns.lv

Krāslavā notverta jauniete, kura no Polijas atbraukušajam mācītājam šovasar nozaga klēpjdatoru. Liepājā tēvu, kurš uz mājām ar auto aizved savu meitu, notur par bērnu laupītāju un pedofilu bandas dalībnieku. Kasjauns.lv piedāvā nedēļas dīvainību TOP 5.

Cenrādis Rīgas dzērājeksnibicionistiem

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa nospriedusi, cik izmaksā sekss publiskā vietā iereibušiem mīlniekiem. Tie ir 50 lati, pie tam jāmaksā tikai vīrietim, bet sievietei šis pilsētas apstādījumu piedāvātais „pakalpojums” ir par brīvu. Tiesa šonedēļ piemērojusi 50 latu naudas sodu 1969. gadā dzimušajam vīrietim, kurš pirms mēneša vienā no Pārdaugavas parkiem, būdams stiprā alkohola reibumā, veica publisku dzimumaktu ar 1970. gadā dzimuši sievieti.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka 15. septembrī neveiksmīgi beidzās divu mīlnieku satuvināšanās Pārdaugavā, Dzirciema ielas publiskajā parkā. Nebija vēl iestājusies tumsa, kad abi mīlnieki izjuta nepārvaramu juteklisku kaisli viens pēc otra, ko viņi arī centās panākt. Tomēr baudas vietā viņi iedzīvojās nepatikšanās.

Kāds tautas modrās acs pārstāvis ap astoņiem vakarā piezvanīja uz Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes iecirkni un sašutis ziņoja, ka parkā vīrietis ar sievieti nepiedienīgi uzvedas – veic publisku dzimumaktu visu garāmgājēju, tajā skaitā bērnu, acu priekšā. Ierodoties parkā, policijas darbinieki pieķēra abus mīlniekus notikuma vietā un pārtrauca viņu izpriecas.

Neilgi pēc pārkāpuma izdarīšanas vīrieša organismā tika konstatētas 2,78 promiles alkohola. Turpretim sievietei par mīlēšanos publiskajā vietā likuma priekšā nenāksies atbildēt. Kā paskaidroja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, “acīmredzot lietas izvērtēšanas laikā sievietes darbībās netika konstatēta subjektīvā puse jeb nodoms izdarīt tīšu pārkāpumu”. Vīrietis pats uz lietas izskatīšanu tiesā bija ieradies un varonīgi savu vainu atzina.

Jāteic, ka tiesa pret mīlniekiem bijusi visnotaļ žēlīga, jo par šādu publisku ekshibicionisma aktu var piemērot naudas sodu no 50 līdz 250 latiem vai administratīvo arestu līdz 15 diennaktīm.

Notver sievieti, kura Latgalē poļu ksendzam vasarā nozaga planšetdatoru

Lūgšanas un paļaušanās uz Dieva aizsardzību svētos vīrus ne vienmēr pasargā no septītā baušļa („Tev nebūs zagt”) pārkāpējiem. Nešķīstie pagāni dievticīgos garīdzniekus ik pa laikam mēģina atbrīvot no laicīgās mantas, bet prieki mazi – Tas Kungs, sadusmojies uz viņiem, liedz zaglēniem savu aizsardzību.

Tā pirms nedēļas katoļticīgās Latgales policistiem izdevās aizturēt kādu 21 gadu vecu jaunieti, kura šovasar, būdama velnišķīgu domu apsēsta, no viesos pie draudzīgās valsts ticības brāļiem un māsām atbraukušā Polijas katoļu mācītāja nozaga planšetdatoru. Tomēr policijai izdevies aizturēt sievieti, kas vainojama planšetdatora zādzībā.

Šī gada 26 .augustā Krāslavas policijas iecirknī ar iesniegumu vērsās 1957. gadā dzimis katoļu mācītājs no Polijas, informējot, ka viņam nozagts planšetdators „Samsung Galaxy Tab”. Pagājušās nedēļas nogalē Krāslavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki par planšetdatora zādzību aizturēja 1992. gadā dzimušu sievieti. Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka zādzība veikta, pielāgojot mājas ieejas durvju atslēgu. Aizturētā sieviete jau agrāk sodīta par līdzīga rakstura noziegumiem. Policijā pret sievieti sākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī. Par šādu noziegumu draud cietumsods līdz pieciem gadiem

Jāteic, ka šis šogad nav vienīgais gadījums, kad garīdzniekam nācies ciest no septītā baušļa pārkāpējiem. Februārī garnadži no pastāvīgi neapdzīvotas mācītāja mājas Bauskas novada Brunavas pagastā nozaga gāzes plīti ar gāzes balonu. Par to, ka gāzes plīts vai tās zagļi būtu atrasti gan nekas netiek ziņots.

Brunavas pagasta luterāņu baznīcā kalpo mācītājs, kurš ikdienā vietējā ciematā nedzīvo, tāpēc tur šogad pēc Ziemassvētkiem līdz februāra beigām dievkalpošanas nebija notikušas. Nu un ja ticīgo avju pulka gans nerūpējas par savu ganāmpulku, tad viņš bez uzraudzības droši vien pametis arī laicīgās mantas, nosprieda garnadži un mācītājmājai uzlauza logu un izsita durvis, iekāpa dzīvoklī un nozaga gāzes plīti ar visu gāzes balonu, kā arī izvandīja citas garīdzniekam piederošās mantas.

Ķekavas spriedzes trilleris: pakaļdzīšanās ar apšaudi

Tepat Pierīgā – Ķekavas pusē pagājušās nedēļas naktī uz piektdienu norisinājās asa sižeta filmas cienīgi notikumi – vairākas policijas automašīnas vajāja kādu bēgošu agresīvu dzērājšoferi, izmantojot šaujamieroci. Pēc bēgošā auto apstādīšanas, iereibušais vadītājs metās bēgt.

Valsts policijas Zemgales reģiona darbinieki sestdien vēlu vakarā saņēma zvanu no kāda iedzīvotāja, kurš ziņoja, ka Vecumniekos manījis aizdomīgu „Mitsubishi” markas auto, kura vadītājs varētu būt reibumā. Pēc kāda laika policisti aizdomīgo auto pamanīja, braucam no Vecumniekiem Bārbeles virzienā. Uz vairākkārtējiem policistu aicinājumiem apstāties autovadītājs nereaģēja un uzsāka bēgšanu, radot reālus draudus citiem satiksmes dalībniekiem.

Lai ātrāk novērstu bīstamo situāciju un aizturētu šoferi, automašīnas vajāšanā iesaistījās arī policisti no Rīgas, taču bēgošais autovadītājs nepadevās. Pakaļdzīšanās laikā policistiem nācās pielietot dienesta šaujamieročus, taču lielā ātruma un „Mitsubishi” vadītāja agresīvās braukšanas dēļ šaujamieroči nebija efektīvi.

Turpinot bēgšanu, pārgalvīgais vadītājs vairākkārt mēģināja taranēt policijas automašīnas un vienu no policijas automašīnām agresīvajam vadītājam pat izdevās nostumt no ceļa. Pēc dažiem kilometriem policistiem izdevās apturēt bēgošo automašīnu, no sāniem taranējot tās aizmugurējo daļu. Pēc mašīnas apturēšanas tās vadītājs no tās izlēca un turpināja bēgšanu skriešus, tomēr pēc pārdesmit metriem jaunais vīrietis tika aizturēts.

Pēcāk policisti noskaidroja, ka 20 gadus vecais vadītājs atradies 0,72 promiļu reibumā un viņam bijušas liegtas tiesības piedalīties ceļu satiksmē pēc pagājušā gada augustā izdarīta pārkāpuma - braukšanas reibumā.

Traucoties pa šoseju, iereibušais jaunietis ar savu auto aizķēra arī kādu ceļa malā apturētu transportlīdzekli, traumējot tajā sēdošo sievieti. Tāpat viegli cietis arī viens no policijas darbiniekiem. Pret jauno vīrieti šobrīd ir uzsākts kriminālprocess pēc vairākiem Krimināllikuma pantiem un šobrīd turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Savukārt policija publiskojusi video, kurā redzams, kā likumsargi ar vācu populārā asa sižeta seriāla „Kobra” cienīgiem specefektiem dzenas pakaļ dzērājšoferim.

Apšaude naktī (TV3 Ziņas)

Pakaļdzīšanās Ķekavā (Valsts policija)

Tāpat vien uz trepēm laista cepamo eļļu

Ogrē, Jaunogres prospektā, dzīvo kāda sevišķi nešpetna dāma, kura iedzērusi savas daudzdzīvokļu mājas trepes aplaista ar eļļu, tā sagādājot problēmas kaimiņiem, kuri pat ar lauztiem locekļiem nokļūst slimnīcā.

13. oktobrī pulksten 14.40 policija tika izsaukta uz kādu namu Jaunogres prospektā, kur iedzīvotāji sūdzējušies, ka tajā pašā mājā dzīvojusī sieviete lamājusies rupjiem, necenzētiem vārdiem, mētājusi drēbes un nolējusi kāpnes uz otro stāvu ar eļļu, raksta portāls ogrenet.lv.

Kā stāstījuši mājas iedzīvotāji, tas nav pirmais šāds gadījums. Jau iepriekš sievietei piemitis niķis izlaistīt eļļu, kas novedis kaimiņieni pie traumām – viņa, krītot uz slidenajām kāpnēm, pirms pāris mēnešiem salauzusi roku.

Arī blakus mājā dzīvojošs kaimiņš zinājis teikt, ka neadekvātā sieviete, būdama alkohola reibumā, sētā ne reizi vien metusi dažādus sadzīves priekšmetus, olas, akmeņus un lamājusies.

Kad 1958. gadā dzimušās agresīvās sievietes dzīvesvietā ieradās policijas darbinieki, viņa atradās acīmredzamā alkohola reibumā. Paskaidrot, kāpēc izlējusi eļļu uz kāpnēm, kas ved uz otro stāvu, sieviete nevarēja. Vienīgā atbilde esot bijusi: „Tāpat vien!” Par veiktajām darbībām sievietei sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa 167. panta par sīko huligānismu.

Septiņgadīgas meitenītes tēvu notur par bērnu laupītāju un pedofilu

Liepājas Karostas iedzīvotāji ir tik ļoti pārlasījušies kriminālziņas, ka viņi teju uz katru stūra saredz ļaundarus un recidīvistus. Svētdien ap pusastoņiem vakarā Liepājas policisti saņēma satrauktu iedzīvotāju zvanu - Ģenerāļa Baloža ielā apstājusies automašīna „Renault”, no kuras izkāpuši trīs vīrieši, ievilinājuši automašīnā septiņus gadus vecu meiteni un aizbraukuši nezināmā virzienā.

Pārbaudot informāciju, likumsargi noskaidrojuši, ka viens no vīriešiem bijis meitenes tēvs, un, ieraugot savu bērnu uz ielas, vēlējies viņu nogādāt mājās.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Signe Šteinberga gan nesmīkņā par garāmgājēju modrību un acīgumu un teic: „Lai arī šajā reizē izrādījās, ka nav noticis noziedzīgs nodarījums, līdzīga situācija diemžēl var izvērsties arī par traģēdiju, tādēļ  policija saka lielu paldies aculieciniekiem, kuri šādās un līdzīgās situācijās nepaliek vienaldzīgi un no notikuma vietas informē policiju”.

Elmārs Barkāns/Foto: Evija Trifanova/LETA, Edijs Pālens/LETA