Valkas mērs pēc avārijas ar smadzeņu satricinājumu ierodas uz domes sēdi
Valkas novada mērs Vents Armands Krauklis, neskatoties uz to, ka pirms pāris dienām cieta autoavārijā un guva gan smadzeņu satricinājumu, gan sasitumus, ceturtdien bija ieradies uz domes sēdi. Opozicionāri pauž bažas par domes priekšsēža neadekvāto rīcību.
Novadu ziņas
2013. gada 31. oktobris, 18:49

Valkas mērs pēc avārijas ar smadzeņu satricinājumu ierodas uz domes sēdi

Jauns.lv

Valkas novada mērs Vents Armands Krauklis otrdien, braucot mājās no Rīgas, saskrējās ar alni un sadragāja septembra sākumā iegādāto dienesta auto „Audi A6”. Neskatoties uz gūto smadzeņu satricinājumu, Valkas mērs ceturtdien ieradies uz pašvaldības domes sēdi, kuru vadīja.

Pauž bažas par Valkas mēra neadekvāto rīcību

Paužot bažas par Valkas novada domes priekšsēdētāja Venta Armanda Kraukļa (Vidzemes partija) veselības stāvokli, ceturtdien notiekošo Valkas novada domes sēdi pameta divi opozīcijas deputāti - Aivars Sjademe un Aivars Gailis (Nacionālā apvienība). Sjademe ierosinājis neatbalstīt sēdes darba kārtību, jo domes priekšsēdētājs neievēro likumu un iespējama viņa neadekvāta rīcība veselības stāvokļa dēļ. Neskatoties uz to, domes priekšsēdētājs uz sēdi bija ne tikai ieradies, bet arī to vadīja.

Krauklis sarunā ar Kasjauns.lv opozicionāru izgājienu nosauca par „politisko cirku” un teica, ka domes sēdi novadījis visnotaļ adekvāti, vienīgi varbūt mazliet lēnāk, nekā parasti. Viņam esot „nelaba mode” iesākto novadīt līdz galam un tā kā pašvaldībā bija daudz nenokārtotu jautājumu, viņam bijis nepieciešams visas lietas novest līdz galam. No piektdienas, 1. novembra, Krauklis gan būs paņēmis slimības lapu un priekšsēdētāja pienākumus veiks viņa vietnieks.

Alnis „pārlido pāri” Valkas mēra automašīnai, kura nu ir „galīgās lupatās”

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis 29. oktobra vakarā, ceļā no Rīgas uz mājām, cieta ceļu satiksmes negadījumā, kad uz ceļa braucamās daļas izskrējis alnis. Ceļa posmā Valmiera - Strenči, domes priekšsēdētājs nav pamanījis ceļa braucamajai daļai tuvojošos dzīvnieku, kad tas pēkšņi izskrējis uz ceļa un „pārlidojis pāri mašīnai”. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, pēc „Audi A6” sadursmes ar alni notriektajam dzīvniekam uzbraucis automašīnas „Audi 80” vadītājs, 1964. gadā dzimis Lugažu iedzīvotājs. Negadījumā bojātas abas automašīnas un cietis „Audi A6” vadītājs, kam sniegta medicīniskā palīdzība. Alnis no gūtajām traumām uz vietas mira.

Krauklis negadījumā guvis smadzeņu satricinājumu un vairākus vieglus sasitumus.

Valkas pašvaldības pārstāvji esot apskatījuši arī avārijā cietušo dienesta „Audi A6” un secinājuši, ka tas ir kritiskā stāvoklī - sadragāta visa automašīnas priekšpuse. Avārijā sadragātais spēkrats bija septembra sākumā par 13 923 latiem (bez PVN) domes priekšsēdētāja darba vajadzībām iegādātais dienesta auto. Pats Krauklis teic, ka nu „Audi A6” esot „galīgās lupatās”. Lielus materiālos zaudējumus avārija pašvaldībai neradīšot, jo auto bija apdrošināts, sacīja Krauklis..

Dīvainā spēkratu rokāde Valkas pašvaldībā

Jāpiebilst, ka iepriekš izskanēja informācija, ka šis spēkrats bija paredzēts pašvaldības izpilddirektora vietniekam, bet kādēļ pie tā stūres atradās Valkas mērs?

Septembra sākumā Valkas novada domes opozicionārs Sjademe, kurš ne vienu reizi vien izteicis pārmetumus novada mēram, pašvaldības vadītājam izteica pārmetumus par to, ka Omuļu bibliotēkas remontam piešķirto naudu domes vadība iztērējusi tam, lai iegādātos auto pašvaldības vadītājam.

Toreiz Krauklis Kasjauns.lv teica, ka jaunais auto bija nepieciešams, jo pašvaldībā izveidots jauns amats – izpilddirektora vietnieks, kuram nu esot nepieciešamas savs auto. Tādējādi varēja padomāt, ka gandrīz par 14 000 latiem nopirktais spēkrats paredzēts izpilddirektora vietniekam. Nu izrādījies, ka Krauklis bijis pārprasts. Viņš Kasjauns.lv skaidro:

„Teicu, ka vēl viena vieglā automašīna bija nepieciešama, jo izveidoja izpilddirektora vietnieka posteni. Tāpēc līdzšinējā izpilddirektora mašīna tika vietniekam, izpilddirektoram tika līdzšinējā domes priekšsēdētāja mašīna un domes priekšsēdētājam – jauniegādātā.”

Kasjauns.lv/Foto: Renāte Briede/LETA