1000 biedru klātbūtnē par "saskaņiešu" galveno atkārtoti ievēl Nilu Ušakovu
Kongresā "saskaņieši" sprieda par darbības stratēģiju turpmākajam gadam. Galvenā lieta tagad būs "tikšana" Eiropas Parlamentā.
Politika
2013. gada 9. novembris, 13:39

1000 biedru klātbūtnē par "saskaņiešu" galveno atkārtoti ievēl Nilu Ušakovu

Jauns.lv

Sestdien norisinājās partijas "Saskaņas centrs" kongress, kas pulcēja apmēram 1000 biedru un viesu. "Nils ir mūsu seja," sacīja Jānis Urbanovičs, kurš pats turmāk būs Ušakova vietnieks. Kongresā atvainošanās runu teica arī skandalozais Kabanovs, kura uzvedība un izdarības tiek vērtētās ļoti pretrunīgi.

Partijas valdē turpmāk darbosies arī "Saskaņas centra" Saeimas frakcijas pārstāvji Valērijs Agešins, Sergejs Dolgopolovs, Ivans Ribakovs, Andrejs Elksniņš, Boriss Cilevičs, Ivars Zariņš, arī Vitālijs Azarevičs, Oļegs Agafonovs, Marjana Ivanova-Jevsejeva, Maksims Tolstojs, Aleksandrs Sakovskis un citi.

Kongresā "saskaņieši" sprieda par darbības stratēģiju turpmākajam gadam. Tāpat tika novērtēti arī līdzšinējie panākumi. Ušakovs uzrunā sacīja, ka "Mēs esam vienīgais politiskais spēks, par kuru balso gan latvieši, gan nelatvieši. Mums ir izdevies lauzt nepareizu tradīciju, ka latvieši balso par latviešiem, bet krievi par krieviem, un izdevies vienot cilvēkus, neskatoties uz to, kas viņiem ir dzimtā valoda". 

Ušakovs uzsvēra, ka SC šobrīd ir lielākais politiskais spēks Latvijā, vienojot turpat 4000 biedru. Partijas līderis cita starpā sacīja, ka gaidāmajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās saskaņiešiem jāiegūst vismaz 3 vietas, bet lokālās politikas līmenī partijai esot jānostiprina jau esošās itin labās pozīcijas, lai gan pašvaldībās SC vara esot stiprāka nekā centrālā.

Ar savu klātbūtni kongresu pagodināja arī Tallinas mērs Edgars Savisārs, kuram, līdzīgi kā Ušakovam, pārmet pārlieku brāļošanos ar Maskavu. Viņš runu teica igauniski, bet tā tika tulkota gan latviski un krieviski, un Savisārs pauda, ka Rīgas un Tallinas sirsnīgās attiecības tādas palikšot arī turmpāk.

Kongresā tika vētīta arī skandalozā deputāta Nikolaja Kabanova uzvedība. Kabanovs runā uzsvēra, ka vēlas turpināt darboties partijā, un lūdza partijas biedru uzticību. Viņš atzina, ka skandalozās publikācijas par dziesmu svētkiem bijusi kļūdas, par ko arī no sirds lūdza atvainošanu.

Iepriekš Kabanovs sodīts par grimasēm, izsaucieniem, skaļu košļāšanu un iespējamu atrašanos alkohola reibumā darba laikā, kā arī par deputāta zvēresta pārkāpumu, piedaloties parakstu vākšanā par referenduma ierosināšanu krievu valodas noteikšanai par otru valsts valodu.

Kasjauns.lv, BNS, Foto: Ieva Čīka/LETA