Sabiedrība
2013. gada 10. novembris, 14:37

Freimaņa Mārtiņdienas svinības Aizputē sākas ar piemiņas mirkli Misiņkalna kapos. FOTOREPORTĀŽA

Jauns.lv

Šodien - 10. novembrī - Aizputē visas dienas garumā notiek pirms trim gadiem mirušā mūziķa Mārtiņa Freimaņa Mārtiņdienas svinības. Sākās tās Misiņkalna kapos, kur ikviens Mārtiņa talanta cienītājs varēja viņa atdusas vietā nolikt svecīti un mūziķa mīļākos ziedus – mārtiņrozes.

Nu jau trešo gadu Mārtiņa Freimaņa draugi, kolēģi, novadnieki, viņa talanta cienītāji Mārtiņdienu svin mūziķa dzimtajā pilsētā Aizputē, un arī šis gads nav izņēmums. Godinot Mārtiņu, Aizputē visu dienu pilsētas ieliņās un laukumos skan Mārtiņa Freimaņa un grupas „Tumsa” dziesmas, bet pulksten 12 ļaudis pulcējās Misiņkalna kapos.

Saules pielietajā dienā Mārtiņa Freimaņa atdusas vieta bija baltu mārtiņrožu noklāta, cilvēki iededza svecītes, skaitīja dzeju, kā arī skanēja Mārtiņa mūzika Kārļa Būmeistera un Normunda Kalniņa izpildījumā.

Bet pēc tam Aizputes vidusskolā bija iespēja klausīties Mārtiņa mūziku un dzeju, varēja iesaistīties dažādās aktivitātēs jauniešu IDEJU mājas telpās. Pulksten 14:00 Aizputes Kultūras namā atklāja fotoizstādi un sākās režisora Arvīda Krieva mākslas filmas „Dancis pa trim” ar Mārtiņu Freimani galvenajā lomā demonstrācija, bet svētku kulminācija būs lielkoncerts „Pa rindiņai no Freimaņa” Aizputes novada sporta centrā, kurā piedalīsies grupa „Tumsa”, Aija Andrejeva, Lauris Reiniks, Marija Bērziņa, „Putnu balle”, Maija Kalniņa, Kārlis Būmeisters, „PeR”, Olga Rajecka, Emīls Balceris, Čilli, Valters Frīdenbergs, Ivo Fomins, Arvīds Berķis, Normunds Kalniņš, stīgu kvartets Jutas Bērziņas vadībā, Liepājas teātra aktieris Viktors Ellers, grupas "Willow Farm" līderis Emīls Dreiblats un ansamblis „Gaismiņa”, kā arī konkursa “Pirmais” laureāti Anita Intaite, „The Capybaras” un citi. Visi ieņēmumi no šī koncerta tiks novirzīti Mārtiņa Freimaņa fonda darbības mērķu realizēšanai.


Kasjauns.lv/Foto: Juris Vaidakovs