Koncertā Aizputē uz skatuves kāpa pat Ainars Virga! Freimaņa Mārtiņdienas svinību kulminācija. FOTO
Mārtiņa Freimaņa Mārtiņdienu svinību koncertā muzicēja arī Ainars Virga.
Sabiedrība
2013. gada 10. novembris, 23:30

Koncertā Aizputē uz skatuves kāpa pat Ainars Virga! Freimaņa Mārtiņdienas svinību kulminācija. FOTO

Jauns.lv

Reizi gadā - 10. novembrī – par Latvijas galvaspilsētu kļūst Aizpute – mūziķa Mārtiņa Freimaņa dzimtā pilsēta. Jo tajā notika Freimaņa Mārtiņdienas svinības, kas noslēdzās ar pēdējos gados vienu no lielākajiem koncertiem pilsētā. Turklāt Mārtiņa Freimaņa fonds un Aizputes pilsētas vadība sola, ka, pieminot Mārtiņu Freimani, šādi svētki Aizputē būs katru gadu.

Pilsētā patiešām valdīja svētku sajūta. Pats Mārtiņš tur augšā bija sarūpējis, lai Mārtiņdienā Aizputē priecētu lielisks laiks – spīdēja saulīte, bija mitējies iepriekšējā dienas spēcīgais lietus un vējš. Sakoptajās un par godu Lāčplēša dienai sapostajās Aizputes ielās skanēja Mārtiņa Freimaņa un grupas „Tumsa” dziesmas, ļaudis pastaigājās, lai izbaudītu jauko laiku, mūziku, iesaistītos dažādās radošās aktivitātēs, apmeklētu fotoizstādi Aizputes Kultūras namā un vērotu režisora Arvīda Krieva spēlfilmu „Dancis pa trim” ar Mārtiņu Freimani vienā no galvenajām lomām.

Pēcpusdienā aizputnieki un pilsētas viesi devās uz Aizputes novada sporta centru, kur notika svinību kulminācija - lielkoncerts „Pa rindiņai no Freimaņa”. Uz to visas biļetes bija pārdotas - sporta centrā pulcējās vairāk nekā 1000 Mārtiņa Freimaņa talanta cienītāju. Koncertā muzicēja grupa „Tumsa”, Aija Andrejeva, Lauris Reiniks (viņš gan uzreiz pēc savas uzstāšanās steidza uz Rīgu, lai klātienē vērotu šovu „Dziedošās ģimenes”), aktrise Marija Bērziņa, „Putnu balle”, Maija Kalniņa, Kārlis Būmeisters, „PeR”, Olga Rajecka, Emīls Balceris, Čilli, Valters Frīdenbergs, Ivo Fomins, Normunds Kalniņš, stīgu kvartets Jutas Bērziņas vadībā, Liepājas teātra aktieris Viktors Ellers, grupas "Willow Farm" līderis Emīls Dreiblats, ansamblis „Gaismiņa”, Anita Intaite, „The Capybaras”. Patīkams pārsteigums bija arī slavenā grupas „Līvi” mūziķa Ainara Virgas ierašanās – viņš pat nebija iekļauts koncerta dalībnieku sarakstā, taču, par prieku citiem mūziķiem un skatītājiem, kāpa uz skatuves un izpildīja „Līvu” grāvēju „Kādā brīnišķā dienā”.

Koncerts ilga vairāk nekā divas stundas un izskanēja ar visu mūziķu un skatītāju kopkora izpildīto tautasdziesmu „Pie Dieviņa gari galdi”, ar ko vienmēr noslēdzās visi Mārtiņa Freimaņa koncerti.

Pie Dieviņa gari galdi. Dzied Mārtiņš Freimanis

Kasjauns.lv/Foto: Juris Vaidakovs