Skeitbordistiem piemērotu "Gaismas pils" priekšlaukumu plāno pabeigt jau šogad
Latvijas pašlaik zināmākais profesionālais skeitbordists Madars Apse.
Sabiedrība
2016. gada 16. novembris, 23:29

Skeitbordistiem piemērotu "Gaismas pils" priekšlaukumu plāno pabeigt jau šogad

Jauns.lv

Skeitbordistiem piemērotu Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) priekšlaukuma renovāciju plānots pabeigt līdz šī gada beigām, šodien darbiem nepieciešamo līdzekļu vākšanas kampaņas preses konferencē informēja bibliotēkas sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

LNB direktors Andris Vilks atzīmēja, ka, plānojot un būvējot bibliotēku, nebija ienācis prātā, ka laukums varētu kļūt par aktīvu skeitborda vietu. "Mēs nebijām gatavi, ka šo vietu varētu izmantot skeitbordisti," atzīmēja Vilks.

Pēc viņa domām, sadarbība ar skeitbordistiem varētu veicināt to, ka pret priekšlaukumu izturēsies saudzīgi.

Vilks norādīja, ka bez nopietnas rekonstrukcijas priekšlaukumu nevarēs attīstīt, tāpēc sadarbība ar skeitbordistiem un līdzekļu vākšanas kampaņa varētu veicināt šo procesu.

Latvijas pašlaik zināmākais profesionālais skeitbordists Madars Apse skaidroja, ka LNB priekšlaukums nav tikai vieta, kur pastaigāties un pasēdēt, jo skeitbordisti tur pavada ilgas treniņu stundas.

Apse sacīja, ka viņam prieks, ka iniciatīva izaugusi tik tālu un jau patlaban notiek renovācijas darbi. Pēc skeitbordista paustā, no nepieciešamajiem 35 000 eiro, kas paredzēti granīta apmaļu rekonstrukcijai, dažu dienu laikā savākti 7000 eiro, kas galvenokārt ir pašu skeitbordistu un Apses sponsoru sniegtais atbalsts.

LNB priekšlaukuma rekonstrukciju projektē SIA "GSA projekts", savukārt izbūvi veic SIA "ULRE". Kopējā līgumcena ir 87 094 eiro, kas ir Kultūras ministrijas piešķirtais finansējums.

Jau ziņots, ka Apse sācis līdzekļu vākšanas kampaņu, lai veiktu LNB priekšlaukuma renovāciju. Patlaban aktīvi tiek uzrunāti privātie uzņēmēji - sponsori -, ar kuru finansiālo atbalstu plānots nomainīt esošās, nu jau sadauzītās, granīta plāksnes pret jaunām, atbilstošām, kas spēj izturēt ekstrēmo sporta veidu pārstāvju braukšanas un lēkšanas radīto slodzi.

Informē par skeitbordista sākto kampaņu LNB priekšlaukuma renovācijai

"Mūsu mērķis ir rekonstruēt šīs granīta maliņas, lai nākotnē tās neplīstu un būtu paredzētas skeitbordam. Latvijas ekstrēmo sporta veidu pārstāvju vārdā esam apņēmušies nomainīt pašreizējo divu centimetru biezo granītu pret sešu centimetru biezu un kvalitatīvu granītu, tāpēc uzrunājam sponsorus, kas šo iniciatīvu vēlētos atbalstīt. Šo granīta apmaļu rekonstrukcijas aptuvenais budžets ir 35 000 eiro," pavēstīja Apse.


LETA/Foto: Zane Bitere/LETA