Jaunās kustības dibinātāja Inguna Sudraba pusdieno Šlesera kompānijā. VIDEO
Bijusī Valsts kontroliere Inguna Sudraba pagājušās nedēļas nogalē pusdienojusi kopā ar savu kādreizējo pretinieku – Aināru Šleseru un pārsprieduši valsts pašreizējo situāciju un nākotni. To, ka viņi būtu runājuši par jaunas partijas dibināšanu, gan viņi noliedz.
Politika
2013. gada 2. decembris, 11:21

Jaunās kustības dibinātāja Inguna Sudraba pusdieno Šlesera kompānijā. VIDEO

Jauns.lv

Bijusī Valsts kontroliere Inguna Sudraba, kura pagājušajā nedēļā paziņoja par jaunas revolucionāras tautas kustības dibināšanu, apspriedusi valsts un topošās kustības nākotni visnotaļ interesantā kompānijā restorānā „Kaļķu vārti”. Kopā ar Sudrabu pie viena galda bija Ainārs Šlesers, Atis Sausnītis un citi ietekmīgi vīri.

TV3 raidījums „Nekā Personīga” fiksējis, ka Vecrīgas restorānā „Kaļķu vārti” uz trīs stundu garām pusdienām kopā ar Sudrabu bija sapulcējušies bijušais „Latvijas kuģniecības” padomes priekšsēdētājs Druvis Skulte, miljonārs Atis Sausnītis un oligarhs Ainārs Šlesers. Kopā ar šo kompāniju pusdienoja arī šogad dibinātās sīkpartijas „Vienoti Latvijai” līderis Mareks Zeltiņš.

Sudrabu pie pusdienu galda pārsteidz Šlesers

Jāteic, ka Sudraba, kas paziņojusi par tautas kustības „Latvija – mūsu mājas” dibināšanu, lai visus aicinātu veidot „laimīgāku Latviju”, publiski vairās nosaukt savus domubiedrus, kā arī nerunā par to, vai kustība pāraugs par partiju. Arī restorānā uzturējusies kompānija pēc kopīgās maltītes visai mīklaini izteikusies par to, vai apsprieduši jauna politiskā spēka veidošanu. Piemēram, Sausnītis teicis, ka runāts nevis par partijas dibināšanu, bet gan par „Latvijas nākotni un politisko sistēmu”.

Sudraba pēc šīs tikšanās vēlāk telefoniski apliecinājusi, ka nākusi uz tikšanos ar Zeltiņu, bet ar Šleseru un pārējiem kungiem tikties neesot plānojusi. Viņu uz pusdienām bija aicinājis politiķis Mareks Zeltiņš, kuram nez kādēļ līdzi ieradušies Šlesers, Strautiņš un Skulte, ar kuriem viņai neesot nekāda sakara. Sudraba noliedza, ka plāno ar Šleseru dibināt politisku partiju.

Šlesers ar Sudrabu vairs nekaro

Savukārt Šlesers raidījumam pastāstīja, ka pašreizējā situācijā, kad demisionējis premjers un Latvija ir palikusi bez valdības un zināms, ka politikā vēlas iesaistīties daudzas reģionālas partijas, viņš nolēmis atbalstīt Zeltiņa vadīto „Vienoti Latvijai”. „Kaļķu vārtos” kopā sanākušie cilvēki esot pārsprieduši pašreizējo situāciju valstī un darāmo, teica ekspolitiķis.

„Ar Sudrabas kundzi mēs satikāmies pirmo reizi un apspriedām situāciju valstī, apmainījāmies ar viedokļiem, jo viņa ir pieņēmusi lēmumu par kustības uzsākšanu, uz ko viņa arī aicina cilvēkus un tā kā „Vienoti Latvijai” patreiz ir viena no tādām partijām, kas aktīvi kustās un grib kaut ko darīt Latvijā, tad bija nepieciešams apspriesties, kādā veidā šīs kustības Latvijā nākotnē var sadarboties. Ņemot vērā patreizējo situāciju valstī, ka Latvija palikusi bez valdības, laikā, kad ir ļoti daudz reģionālās partijas, kuras vēlas aktīvi piedalīties reģionālajā politikā, tad es esmu  pieņēmis lēmumu palīdzēt šai konkrētajai partijai „Vienoti Latvijai”, jo šī partija ir dibināta Latgalē,” „Nekā Personīga” klāstīja Šlesers.

Jāatgādina, ka pirms pāris gadiem Sudraba ar Šleseru asi konfliktēja. Šlesers Valsts kontrolierei publiski pārmeta, ka viņa darbojas „Parex” bankas akcionāru interesēs. Kontroliere iesūdzēja Šleseru tiesā un piedzina no viņa kompensāciju 5000 latu. Tagad kara cirvi esot norakts.

Ekskontrolieres atpūtas laiks beidzies

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Sudraba pēc Valsts kontrolieres amata atstāšanas šī gada sākumā paziņoja, ka atpūtīsies. Ilgu laiku nekur nestrādāja. To viņa varēja atļauties, jo bija izveidojusi uzkrājumus 14 000 latu bankās un iepirkusi „Latvijas gāzes”, Valmieras stikla šķiedras rūpnīcas, Latvijas kuģniecības, „Olainfarm”, kā arī kazino „Olimpic” un būvniecības uzņēmuma „Merks” igauņu mātesuzņēmuma akcijas. Brīvajā laikā Sudrabu varēja sastapt pasākumos, kur pulcējās ļaudis, kurus savās atskaitēs kā Krievijas ietekmes aģentus pieminēja Satversmes aizsardzības birojs.

Jau mēnesi Sudraba vada miljonāra Jūlija Krūmiņa meitai un valsts Fizikālās enerģētikas institūtam piederošu SIA, kas nodarbojas ar zinātnes satuvināšanu ar biznesu.

TV3 „Nekā personīga”

Kasjauns.lv/Foto: Lita Krone/LETA, Ieva Čīka/LETA