Broka: Latviju Eiropā jāpārstāv politiķiem, kuri akli neskatās Briselei mutē
Rīgas domes deputāte Baiba Broka.
Politika
2013. gada 8. decembris, 08:34

Broka: Latviju Eiropā jāpārstāv politiķiem, kuri akli neskatās Briselei mutē

Jauns.lv

Latviju Eiropā ir jāpārstāv politiķiem, kuri "akli neskatās Briselei mutē" un reāli izmanto visas iespējas, lai izcīnītu Latvijai lielāko iespējamo labumu, sestdien nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) kongresā norādīja viena no nacionālās Eiropas Parlamenta (EP) saraksta līderēm, Rīgas domes deputāte Baiba Broka.

"Es teiktu, ka Latvijā Briseles ir gana, kamēr Latvijas Briselē, šķiet, bija gaužām maz," izteicās Broka. Viņa skaidroja, ka uzdevums ir nepārprotams - "izcīnīt vairāk Eiropas naudas Latvijai un Latvijas cilvēkiem".

Vienlaikus viņa pauda, ka ""Vienotības" ieturētais politiskais kurss uz atteikšanos no Latvijas valsts atdzimšanas simbola - lata, par labu eiro ir bijis liels kompromiss".

EP deputāts Roberts Zīle, kurš arī nākamgad būs nacionālās apvienības līderis EP vēlēšanās, šodien iepazīstināja kongresa dalībniekus, ar saraksta trīs pirmajiem numuriem, kā arī pārējiem EP deputātu kandidātiem. Viņš sacīja, ka EP deputātu kandidāti pārstāv visus Latvijas reģioniem - Rīgas, Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales.

Zīle uzsvēra, ka nacionālā apvienība neatbalsta tālāko Eiropas Savienības federalizācijas virzienu, uz tas atšķirs VL-TB/LNNK pārstāvju EP no "Vienotības" deputātiem.

Kā ziņots, VL-TB/LNNK līderi EP vēlēšanās būs Zīle, Broka un Rihards Kols. Zīle startēs ar pirmo numuru, Brokai būs otrais numurs sarakstā, bet Kolam - trešais.

Kols ir strādājis karaliskajā starptautisko attiecību institūtā "Chatham House", kurā izstrādājis analītiski pētnieciskos darbus par starptautiskajiem problēmjautājumiem. Tāpat viņš vadījis Latvijas Studentu asociāciju Lielbritānijā, bet patlaban atgriezies Latvijā. Kolam ir maģistra grāds starptautiskajā diplomātijā.

VL-TB/LNNK sarakstā EP vēlēšanās piedalīsies jurists Uldis Brūns, "Latvijas gaisa satiksmes" iepirkumu speciālists-konsultants Ēriks Ezeriņš, Talsu novada domes deputāte un "Talsu autotransporta" Pasažieru pārvadājumu daļas vadītāja Ilze Indriksone, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas Bauskas filiāles vadītāja Līga Jankova, Skrīveru novada domes juriskonsults Edgars Jansons, Carnikavas novada domes deputāte, Saeimas sekretāra Dzintara Rasnača (VL-TB/LNNK) biroja vadītāja Daiga Kalnbērziņa, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ierēdnis Māris Klismets, kā arī Kocēnu novada domes deputāte Evija Nagle.

Tāpat kandidātu sarakstā tiks iekļauts Rīgas domes deputāts, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Eksporta veicināšanas nodaļas vadītājs Andris Pārups, Rēzeknes domes deputāts, Rēzeknes Augstskolas rektors Edmunds Teirumnieks, juriste Krista Veita, kā arī biedrības "Latgales tradicionālās kultūras centrs "Latgaļu sāta"" vadītāja Marika Zeimule.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA