Girgensona "Sabres" savā laukumā "bullīšos" zaudē "Panthers". VIDEO
Girgensons kā ierasts spēlēja pirmajā maiņā.
Hokejs
2014. gada 10. janvāris, 10:13

Girgensona "Sabres" savā laukumā "bullīšos" zaudē "Panthers". VIDEO

Jauns.lv

Latviešu hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" vienība Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē ceturtdien savā laukumā ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Floridas "Panthers".

Līdz ar to "Sabres" pārtrauca piecu uzvaru sēriju savā laukumā.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūtes, kuru laikā veica trīs metienus pa pretinieku vārtiem. Cīņu latvietis noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Rezultātu otrās trešās trešdaļas sestajā minūtē atklāja "Sabres" spēlētājs Džeimijs Makbeins, bet izlīdzinājumu trešās trešdaļas vidū panāca Breds Bojss.

Pēcspēles metienu sērijā "Panthers" triumfēja ar 1:0, vienīgos vārtus gūstot tieši Bojsam.

Kaut "Sabres" vārtsargs Jūnass Enrots atvairīja 26 no 27 pretinieku metieniem, šo sezonu viņš nevar nosaukt par sekmīgu. 12 spēlēs, kurās Zviedrijas topošais Olimpietis devies laukumā, "Sabres" hokejisti guvuši vien 17 vārtus un Enrots izcīnījis vienu uzvaru pamatlaikā.

Ja "Panthers" izcīnīja pirmo uzvaru izbraukumā kopš 19.decembra, "Sabres" hokejisti pēdējās astoņās cīņās savā laukumā izcīnījuši sešus panākumus.

Šī "Sabres" komandai bija pirmā spēle gandrīz nedēļas laikā, jo otrdien plānotā cīņa ar Karolīnas "Hurricanes" tika pārcelta nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ. Šis mačs tagad nozīmēts uz februāra otro pusi uzreiz pēc Soču olimpisko spēļu pārtraukuma.

Par pagājušā gada Latvijas uzlecošo sporta zvaigzni atzītais Girgensons šosezon 42 spēlēs guvis četrus vārtus un veicis desmit rezultatīvas piespēles, kā arī ticis pie negatīva lietderības koeficienta -8.

"Sabres" ar 29 punktiem 43 spēlēs joprojām ieņem ne tikai pēdējo, astoto, vietu Atlantijas divīzijā, bet ir arī vājākā vienība Austrumu konferencē un visā līgā.

Zemgus Girgensons izdara metienu pa "Panthers" vārtiem - video:

Mača labākās epizodes - video:

LETA/Foto: All Over Press