Leģendārais Stīvens Džerārds beidz futbolista karjeru
Lieliskais pussargs Stīvens Džerārds nolēmis likt punktu futbolista karjerai.
Futbols
2016. gada 24. novembris, 13:49

Leģendārais Stīvens Džerārds beidz futbolista karjeru

Jauns.lv

Bijušais Anglijas futbola izlases un angļu kluba "Liverpool" kapteinis Stīvens Džerārds ceturtdien paziņoja par futbolista karjeras beigšanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šobrīd 36 gadus vecais Džerārds "Liverpool" komandā aizvadīja 17 gadus, no tiem 12 kā kapteinis, taču pērn jūlijā pārcēlās uz Amerikas Futbola līgas (MLS) vienību Losandželosas "Galaxy". Pagājušajā nedēļā Džerārds paziņoja, ka nepagarinās līgumu ar amerikāņu klubu, bet tagad nācis klajā ar paziņojumu par karjeras beigšanu.

"Sekojot pēdējā laika spekulācijām medijos attiecībā par manu nākotni, es varu apstiprināt, ka beidzu profesionāla futbolista karjeru," teikts Džerārda paziņojumā.

"Man bija neaticama karjera, tāpēc esmu pateicīgs par katru brīdi un pavadīto laiku "Liverpool", Anglijas izlases un "Galaxy" komandās," piebilda izcilais futbolists.

Stīvens Džerārds un viņa tālsitieni - video:

"Liverpool" komandā Džerārds izcīnīja septiņus nozīmīgus titulus, tostarp 2005.gadā triumfējot UEFA Čempionu līgā. Pussargs šajā komandā aizvadīja 710 spēles un guva 186 vārtus.

Tiesa, viņš tā arī netika pie Anglijas premjerlīgas čempiona titula, tomēr divas reizes izcīnīja Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausu, trīs reizes triumfēja Anglijas Līgas kausā, kā arī tika pie UEFA kausa, UEFA superkausa un Anglijas superkausa.

Par vienu no neaizmirstamākajām Džerārda spēlēm kļuva 2005.gada Čempionu līgas fināls, kad "Liverpool" pret "AC Milan" atspēlējās no 0:3.

Liverpūles kluba rindās vairāk par Džerārdu ir spēlējuši tikai Ians Kelehens un Džemijs Keregers.

"Esmu lepns, ka "Liverpool" komandā nospēlēju vairāk par 700 spēlēm, daudzās no tām esot arī kapteinis, palīdzot komandai izcīnīt vairākus lielus panākumus, tostarp arī piedzīvojot neaizmirstamo 2005.gada vakaru Stambulā," karjeras spilgtāko brīdi atcerējās Džerārds.

Pērn "Liverpool" galvenais treneris Jirgens Klops izslēdza iespēju, ka Džerārds varētu atgriezties komandā.

Džerārds ilgus gadus pārstāvēja arī Anglijas izlasi, kur karjeru noslēdza 2014.gadā. Valstsvienībā viņš kopumā 114 spēlēs guva 21 vārtus. Par viņu vairāk spēles Anglijas izlasē aizvadījuši tikai Pīters Šiltons, Veins Rūnijs un Deivids Bekhems.

Stīvena Džerārda vārtu guvumi - video:

Ar Anglijas izlasi viņš piedalījies sešos lielajos finālturnīros, komandas kapteiņa pienākumus pildot 2010. un 2014.gada Pasaules kausa finālturnīros, kā arī 2012.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

"Starptautiskā līmenī jutos priviliģēts piedaloties 114 Anglijas izlases spēlēs. Vienmēr ar lielu lepnumu atcerēšos to laiku, kad mugurā vilku Anglijas izlases kreklu," piebilda futbolists.

Kuluāros tiek runāts, ka Džerārds no futbola nepazudīs, bet sāks trenera karjeru. Jau šobrīd tiek baumots, ka viņš varētu pievienoties "Liverpool", Glāzgovas "Celtic" vai Ņūkāslas "United" treneru kolektīviem. Glāzgovas un Ņūkāslas klubu trenē bijušie "Liverpool" galvenie treneri Brendans Rodžerss un Rafaels Benitess, kuru vadībā savulaik spēlēja Džerārds.

Pats futbolists gan paziņojis, ka ieturēs nelielu pauzi, lai pieņemtu labāko piedāvājumu. "Man ir vairākas iespējas, jo darīt nākotnē, taču vēlos visu kārtīgi izlemt," norādīja Džerārds.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA