Talantīgā daiļslidotāja Kučvaļska sacensībās Tallinā sasniedz sezonas labāko rezultātu
Angelīnai Kučvaļskai sacensībās Tallinā gan nācās samierināties ar septīto vietu.
Citi sporta veidi
2016. gada 24. novembris, 20:16

Talantīgā daiļslidotāja Kučvaļska sacensībās Tallinā sasniedz sezonas labāko rezultātu

Jauns.lv

Latvijas daiļslidotāja Angelina Kučvaļska ceturtdien septītajā vietā noslēdza Igaunijas galvaspilsētā Tallinā notiekošās Starptautiskās slidošanas savienības (ISU) Izaicinājuma sērijas sacensības.

Trešdien īsajā programmā Kučvaļska uzrādīja piekto labāko rezultātu, nopelnot 56,35 punktus.

Tikmēr ceturtdien brīvajā programmā Latvijas sportiste savāca 100,47 punktus, un tas bija astotais rezultāts.

Summā Latvijas daiļslidotāja ar 156,82 punktiem atkāpās uz septīto vietu.

Šis gan Kučvaļskai ir labākais rezultāts šosezon, jo viņa progresējusi katrās sacensībās. Sezona tika sākta ar 131,51 punktu Izaicinājuma sērijas sacensībās Slovākijā, turpinājumā sportiste "Grand Prix" sērijas posmā Čikāgā guva 134,97 punktus, bet identiskās sacensībās Maskavā savāca 151,09 punktus. Savukārt pirms pusotras nedēļas Kučvaļska nopelnīja 155,64 punktus Rīgā notikušajās "Volvo Open Cup" sacensībās.

Sacensībās Tallinā dubultuzvaru izcīnīja krievu daiļslidotājas - labākā ar 186,97 punktiem bija Staņislava Kostantinova, kurai ar 177,35 punktiem sekoja Serafima Shanoviča.

Pāru sacensībās dejās Latvijas duets Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis sacensības noslēdza sestajā pozīcijā, tiekot pie 150,81 punkta. Īsajā programmā viņi bija piektie, bet izvēles dejā uzrādīja sesto rezultātu.

Tikmēr Aurēlija Ipolito un Malkolms Džonss, kuri arī pārstāv Latviju, palika pirmspēdējā, 20., vietā ar 102,83 punktiem.

Uzvaru izcīnīja Jeļena Iļjiniha un Ruslans Žiganšins no Krievijas ar 185,19 punktiem.

Savukārt juniorēm Darja Šatibelko izcīnīja 17.vietu, Anastasija Pavloviča ierindojās 22.vietā, bet Diāna Kurbaka, Viktorija Šitova un Anastasija Korsakova bija attiecīgi 24., 26. un 31.vietā starp 32 ieskaiti guvušajām sportistēm.

LETA jau ziņoja, ka Kučvaļska uzvarēja starptautiskajās sacensībās "Volvo Open Cup", bet "Grand Prix" posmos Čikāgā un Maskavā viņa ieņēma attiecīgi 11. un desmito pozīciju.

Pašlaik 17 gadus vecā Kučvaļska aizvadītajā sezonā Eiropas čempionātā pieaugušajiem negaidīti izcīnīja augsto ceturto vietu, pasaules čempionātā junioriem viņa ieņēma septīto vietu, bet pasaules čempionātā pieaugušajiem Latvijas pārstāve bija 15.pozīcijā.


LETA/Foto: EPA/LETA