1dienas
21stundas
44minūtes
15sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Karsumam vārti uzvarā pret Rēdlihu un Spruktu
Mārtiņš Karsums guvis savus jau 16. vārtus šosezon.

Karsumam vārti uzvarā pret Rēdlihu un Spruktu

Jauns.lv

Vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta spēlē svētdien guva Latvijas izlases spēlētājs Mārtiņš Karsums, palīdzot Maskavas "Dinamo" komandai, ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, izbraukumā ar rezultātu 4:3 (0:2, 4:1, 0:0) uzvarēt Miķeļa Rēdliha un Jāņa Sprukta pārstāvēto Jaroslavļas "Lokomotiv" vienību.

Karsumam vārti uzvarā pret Rēdlihu un Spruktu...

Līdz 24.minūtei "Lokomotiv" izvirzījās vadībā ar rezultātu 3:0, tomēr turpinājumā čempionvienība uzsāka atspēlēšanos un pirmos vārtus šī perioda laikā guva tieši Karsums. Savukārt uzvaras vārtus otrās trešdaļas beigās guva Andrejs Mironovs.

Kopumā laukumā Karsums pavadīja 13 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā izpildīja divus metienus pa pretinieku vārtiem, kā arī divas reizes izpildīja spēka paņēmienus.

Kā ziņots, iepriekšējo Maskavas "Dinamo" komandas maču Karsums izlaida diskvalifikācijas dēļ.

Tikmēr pretinieku nometnē Sprukts mačā aizvadīja 15 minūtes un četras sekundes, bet ar rezultativitāti neizcēlās. Sprukts atzīmējās ar pieciem spēka paņēmieniem.

Savukārt Rēdlihs uz ledus cīnījās desmit minūtes un 56 sekundes, kuru laikā atzīmējās ar diviem spēka paņēmieniem.

Citā spēlē zaudējumu pēcspēles metienu sērijā piedzīvoja Austrumu konferences vicelīdere Sanktpēterburgas SKA, kas savā laukumā ar rezultātu 4:5 (3:2, 0:2, 1:0, 0:0, 0:1) piekāpās Latvijas speciālista Pētera Skudras trenētajiem "Torpedo" hokejistiem. Zīmīgi, ka cīņas gaitā "Torpedo" hokejisti spēja atspēlēties no 0:3 un otrās pat izvirzīties vadībā.

Tāpat Kazaņas "Ak Bars" izbraukumā ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) papildlaikā pārspēja Mitišču "Atlant" vienību. Uzvaras vārtus pagarinājuma ceturtajā minūtē guva "Ak Bars" spēlētājs Iļja Ņikuļins.

Tikmēr pie uzvarām tika Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" tiešās konkurentes. Maskavas CSKA ar 2:1 (0:0, 0:0, 2:1) savā laukumā pieveica Vladivostokas "Admiral", uzvaras vārtus 48.minūtē gūstot Aleksandram Radulovam, bet Čehijas vienība Prāgas "Lev" ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) pārspēja Novosibirskas "Sibirj".

Savukārt devīto neveiksmi pēc kārtas cieta Podoļskas "Vitjaz" komanda, kas ar 2:6 (0:4, 2:2, 1:1) izbraukumā piekāpās Čerepovecas "Severstaļ". Savā nākamajā mačā trešdien "Vitjaz" uzņems Rīgas "Dinamo".

Rietumu konferences kopvērtējumā Maskavas "Dinamo" ar iekrātiem 100 punktiem 46 spēlēs joprojām atrodas pirmajā vietā, par astoņiem punktiem no tās atpaliek SKA. Trešo vietu ar 86 punktiem joprojām ieņem "Lev", kas par četriem punktiem apsteidz CSKA, bet Rīgas "Dinamo" ar 80 punktiem pakāpusies uz piekto pozīciju.

Tikmēr Austrumu konferencē "Torpedo" ar 46 cīņās iekrātiem 80 punktiem ir piektā, par punktu atpaliekot no Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētās Ufas "Salavat Julajev" vienības.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA