Girgensonam četras minūtes, "Sabres" cieš piekto neveiksmi pēc kārtas. VIDEO
Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 20 sekundes.
Hokejs
2014. gada 24. janvāris, 09:52

Girgensonam četras minūtes, "Sabres" cieš piekto neveiksmi pēc kārtas. VIDEO

Jauns.lv

Tikai otro noraidījumu savā vairāk nekā pussezonu ilgajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjerā ceturtdien nopelnīja latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, tomēr viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" vienība cieta piekto neveiksmi pēc kārtas.

Aizvadītajā mačā "Sabres" trīs reizes spēja izvirzīties vadībā, tomēr ar rezultātu 3:5 (1:1, 1:1, 1:3) savā laukumā piekāpās Karolīnas "Hurricanes" hokejistiem.

Katrā no spēles trešdaļām "Sabres" pa reizei vadībā izvirzīja Koudijs Hodžsons, Braiens Flins un Tailers Eniss, tomēr pretinieki vienmēr spēja atspēlēties, bet trešās trešdaļas vidū jau uzvaras vārtus guva viesu slovāku aizsargs Andrejs Sekera, kurš iepriekš spēlēja tieši "Sabres" rindās.

Tieši Sekera, kurš arī izpildīja divas rezultatīvas piespēles, kļuva par cīņas rezultatīvāko spēlētāju, bet divus vārtus "Hurricanes" komandā guva nesen Krievijas izlasē dalībai Soču olimpiskajās spēlēs iekļautais uzbrucējs Aleksandrs Sjomins.

"Sabres" cieta piekto zaudējumu pēc kārtas, turklāt pirmos četrus bija piedzīvojusi ar identisku rezultātu 3:4, bet šoreiz no šāda rezultāta "izvairījās" vien pamatlaika pēdējā sekundē, kad ripu tukšos vārtos ieraidīja Jirži Tlustijs.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem un bloķēja vienu pretinieku metienu, cīņu noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Tāpat trešās trešdaļas sākumā latvietis nopelnīja 2+2 soda minūtes par spēli ar augstu paceltu nūju. Zīmīgi, ka savā 48. NHL karjeras spēlē Girgensons tika noraidīts vien otro reizi.

Ja latvietim ilgstoši bija viens no labākajiem lietderības koeficientiem "Sabres" rindās, pēdējos 11 mačos viņš ticis pie koeficienta -11 un nav nopelnījis nevienu rezultativitātes punktu.

Kopā šosezon par pagājušā gada Latvijas uzlecošo sporta zvaigzni atzītais Girgensons 48 spēlēs guvis četrus vārtus un veicis desmit rezultatīvas piespēles, kā arī ticis pie negatīva lietderības koeficienta -13.

"Sabres" ar 33 punktiem 49 spēlēs joprojām ieņem ne tikai pēdējo, astoto, vietu Atlantijas divīzijā, bet ir arī vājākā vienība Austrumu konferencē un visā līgā.

Antons Hudobins atvaira Girgensona metienu - video:

Mača labākie momenti - video:

LETA/Foto: All Over Press