Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu

Slovēnijas hokejisti parūpējas par pirmo pārsteigumu olimpiskajā turnīrā

Jauns.lv

Slovēnijas vīriešu hokeja izlase sestdien parūpējās par pirmo pārsteigumu Soču olimpisko spēļu turnīrā, ar 3:1 (0:0, 0:0, 3:1) uzvarot Slovākiju.

Slovēnijas hokejisti parūpējas par pirmo pārsteigu...

Pirmajās divās trešdaļas vārti netika gūti, bet trešajā trešdaļā sešu minūšu laikā slovēņi guva trīs vārtus, kad precīzi bija Roks Tičars, Tomažs Rasingars un labi zināmais Anže Kopitars. Goda vārtus Slovākijas izlases labā 18 sekundes pirms cīņas beigām guva Tomāšs Jurčo.

Slovākijas izlasei šajā turnīrā vairs nevar palīdzēt uzbrucējs Tomāšs Marcinko no pašmāju kluba "Košice", kurš sacensību pirmajā mačā pret ASV vienību guva ceļgalu traumu.

Citā A apakšgrupas spēlē vēlāk piektdien tiksies Krievijas un ASV izlases.

Šajā grupā pašlaik pa trim punktiem ir ASV, Krievijas un Slovēnijas izlasēm, bet slovāki pie punktiem nav tikuši.

Turnīrā kopumā 12 izlases sadalītas trīs grupās, pa četrām komandām katrā, kas aizvadīs viena apļa turnīru. Pēc tā rezultātiem izlases tiks sarindotas no pirmās līdz 12.labākajai, četrām vadošajām vienībām nopelnot automātisku vietu ceturtdaļfinālā. Pārējās astoņas komandas tiksies četros "play-off" kārtas pāros, noskaidrojot pārējās četras ceturtdaļfināla dalībnieces.

"Play-off" kārtas mači notiks 18.februārī, dienu vēlāk paredzēti ceturtdaļfināli, pusfināli būs 21.februārī, bet cīņas par medaļām notiks 22. un 23.februārī.

Pirms četriem gadiem Vankūveras olimpiskajās spēlēs triumfēja Kanādas izlase, aiz sevis atstājot ASV un Somiju.

Tikmēr sieviešu turnīrā sestdien par pārsteigumu parūpējās Zviedrijas izlase, kas ceturtdaļfināla mačā ar 4:2 (0:0, 0:1, 4:1) uzvarēja Somiju un sasniedza pusfinālu, pēdējo piecu minūšu laikā gūstot divus vārtus.

Pusfinālā zviedrietes mērosies spēkiem ar ASV izlasi.

Otrajā ceturtdaļfināla spēlē sestdien tiksies Krievijas un Šveices izlases, bet dueļa spēcīgākā komanda pusfinālā spēkosies ar Kanādu.

Pusfinālā pēc viena apļa grupu turnīra izspēles iekļuva divas labākās A apakšgrupas komandas, kamēr abas pārējās A apakšgrupas komandas un divas labākās B grupas vienības ceturtdaļfinālā spēkojas par atlikušajām divām ceļazīmēm uz pusfinālu.

Ceturtdaļfināla pāru zaudētājas vēlāk ar Vāciju un Japānu aizvadīs spēles par vietām turnīrā.

Pirms četriem gadiem Vankūverā par olimpiskajām čempionēm tika kronētas kanādietes, kuras finālā ar 2:0 pārspēja ASV. Pie bronzas savukārt tika Somija.

LETA