Hokeja smagsvaru duelī ASV bullīšos uzvar Krieviju
Mača pagarinājumā neviena no komandām vārtus neguva, bet aizraujošā un ilgā pēcspēles metienu sērijā pārāki izrādījās ASV hokejisti.
2014. gada 15. februāris, 17:38

Hokeja smagsvaru duelī ASV bullīšos uzvar Krieviju

Jauns.lv

ASV hokeja izlase sestdien Soču olimpisko spēļu turnīrā ar 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0) principiālā cīņā pēcspēles metienu sērijā pārspēja Krievijas valstsvienību.

Rezultātu otrās trešdaļas vidū atklāja pazīstamais Krievijas uzbrucējs Pāvels Dacjuks, tomēr sešas minūtes vēlāk plašo mājinieku fanu pūli apklusināja ASV izlases aizsargs Kems Faulers, kurš rezultātu uz tablo izlīdzināja (1:1). Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām Džo Pavelskis jau vadībā izvirzīja ASV, taču krieviem vajadzēja tikai trīs minūtes, lai Dacjuks gūtu otros vārtus spēlē (2:2). Mazliet vēlāk strīdīgi netika ieskaitīti Krievijas izlases trešie gūtie vārti.

Mača pagarinājumā neviena no komandām vārtus neguva, bet aizraujošā un ilgā pēcspēles metienu sērijā pārāki izrādījās ASV hokejisti. Uzvaras "bullītis" Tīdžeja Ošī kontā.

Sestdien A grupas agrajā spēlē Slovēnija ar 3:1 (0:0, 0:0, 3:1) pārspēja Slovākiju, parūpējoties par pirmo pārsteigumu olimpiskajā hokeja turnīrā.

Pēc divām kārtām šajā grupā pašlaik pieci punkti ir ASV hokejistiem, Krievijas izlases kontā ir četri punkti, bet Slovēnijas izlase tikusi pie trim punktiem. Tikmēr slovāki pie punktiem nav tikuši.

Turnīrā kopumā 12 izlases sadalītas trīs grupās, pa četrām komandām katrā, kas aizvadīs viena apļa turnīru. Pēc tā rezultātiem izlases tiks sarindotas no pirmās līdz 12.labākajai, četrām vadošajām vienībām nopelnot automātisku vietu ceturtdaļfinālā. Pārējās astoņas komandas tiksies četros "play-off" kārtas pāros, noskaidrojot pārējās četras ceturtdaļfināla dalībnieces.

"Play-off" kārtas mači notiks 18.februārī, dienu vēlāk paredzēti ceturtdaļfināli, pusfināli būs 21.februārī, bet cīņas par medaļām notiks 22. un 23.februārī.

Pirms četriem gadiem Vankūveras olimpiskajās spēlēs triumfēja Kanādas izlase, aiz sevis atstājot ASV un Somiju.

Tikmēr sieviešu turnīrā sestdien panākumu ceturtdaļfinālā izcīnīja Šveices izlase, kas ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) pārspēja krievietes.

Tādejādi pusfinālā Šveice spēkosies ar Kanādu.

Jau vēstīts, otrajā ceturtdaļfinālā par pārsteigumu parūpējās Zviedrijas izlase, kas ar 4:2 (0:0, 0:1, 4:1) uzvarēja Somiju un sasniedza pusfinālu, pēdējo piecu minūšu laikā gūstot divus vārtus.

Otrajā pusfinālā zviedrietes mērosies spēkiem ar ASV izlasi.

Pusfinālā pēc viena apļa grupu turnīra izspēles iekļuva divas labākās A apakšgrupas komandas, kamēr abas pārējās A apakšgrupas komandas un divas labākās B grupas vienības ceturtdaļfinālā spēkojas par atlikušajām divām ceļazīmēm uz pusfinālu.

Ceturtdaļfināla pāru zaudētājas vēlāk ar Vāciju un Japānu aizvadīs spēles par vietām turnīrā.

Pirms četriem gadiem Vankūverā par olimpiskajām čempionēm tika kronētas kanādietes, kuras finālā ar 2:0 pārspēja ASV. Pie bronzas savukārt tika Somija.

LETA, Foto: EPA/LETA