Hokejs
2014. gada 8. marts, 10:11

"Sabres" bez savainotā Girgensona atzīst "Panthers" pārākumu

Jauns.lv

Latvietis Zemgus Girgensons piektdien traumas dēļ izlaida Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēli, kurā viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" vienība izbraukumā ar 0:2 (0:1, 0:0, 0:1) zaudēja Floridas klubam "Panthers".

Mājinieki abus vārtus guva vairākumā, kad precīzi bija Džese Vinčesters un krievs Dmitrijs Kuļikovs.

Floridas kluba rindās ar teicamu sniegumu atgriezās vārtsargs Roberto Longo, kurš mēneša sākumā tika iemainīts no Vankūveras "Canucks" komandas. Viņš atvairīja visus 25 pretinieku metienus.

Girgensons ķermeņa apakšdaļas traumu guva ceturtdien, kad uzvarētājā spēlē pret Tampabejas "Lightning" laukumā pavadīja vien sešas minūtes un 53 sekundes.

Piektdienas spēli traumu dēļ izlaida arī Kriss Stjuarts un Torijs Mičels. Par visu trīs hokejistu gūto savainojumu nopietnību precīzas informācijas nav, taču vienības galvenais treneris Teds Nolans licis noprast, ka vienam no viņiem šīs sezona, visticamāk, ir beigusies.

Nākamo spēli "Sabres" komanda aizvadīs svētdien.

Pēdējās sešās spēlēs "Sabres" komanda izcīnījusi četrus panākumus.

Par pagājušā gada Latvijas uzlecošo sporta zvaigzni atzītais Girgensons šosezon 61 spēlē guvis sešus vārtus un veicis 14 rezultatīvas piespēles, kā arī ticis pie negatīva lietderības koeficienta -5.

"Sabres" ar 46 punktiem 63 spēlēs joprojām ieņem ne tikai pēdējo, astoto, vietu Atlantijas divīzijā, bet ir arī vājākā vienība Austrumu konferencē un visā līgā.

LETA