Gulbis atgriežas pasaules labāko tenisistu ranga divdesmitniekā
ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros, Ernests Gulbis pašlaik atrodams 13.vietā.
Citi sporta veidi
2014. gada 28. aprīlis, 08:47

Gulbis atgriežas pasaules labāko tenisistu ranga divdesmitniekā

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, atgriezies labāko divdesmitniekā un nu ieņem 20.vietu.

Latvietis aizvadītajā nedēļā piedalījās Barselonas "ATP World Tour 500" sērijas turnīrā, kur viņam izdevās sasniegt pusfinālu. Tajā viņš ar 2-6, 4-6 piekāpās nākamajam turnīra uzvarētājam japānim Kei Nišikori, taču saņemtie 180 ATP ranga punkti ļāva latvietim atkal būt starp 20 pasaulē labākajiem tenisistiem.

Gulbis līdz šim vēl nekad nav spēlējis ATP 500 punktu turnīra finālā.

Februāra beigās latvietis pirmoreiz karjerā pakāpās līdz ATP ranga 18.vietai, tomēr jau nākamajā nedēļā izkrita no labāko divdesmitnieka. Tikmēr ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros, Gulbis pašlaik atrodams 13.vietā.

No citiem Latvijas tenisistiem rangā Andis Juška atguvis vienu pozīciju un ieņem 664.vietu.

Miķelis Lībietis zaudējis divas vietas un ieņem 716.pozīciju, bet Mārtiņš Podžus atguvis septiņas pozīcijas un pacēlies uz 735.vietu. Tikmēr Jānis Podžus atkāpies par vietu uz 887.pozīciju.

Deivids Jukša rangā zaudējis septiņas vietas un ir atrodams 1460.pozīcijā, bet Mārcis Garuts atkāpies par divām pozīcijām uz 1513.vietu. Tikmēr vienspēļu rangā debitējis Artūrs Lazdiņš, kurš ar vienu punktu kabatā, ir 2094.labākais tenisists pasaulē.

Ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas.

Līderis kopš pagājušā gada oktobra sākuma ir spānis Rafaels Nadals, bet viņam nemainīgi seko serbs Novāks Džokovičs. Trešais ir Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājs Staņislass Vavrinka no Šveices.

Ceturto vietu joprojām ieņem 17 "Grand Slam" titulus ieguvušais šveicietis Rodžers Federers, kuram seko spānis Davids Ferrers, bet sestais ir čehs Tomāšs Berdihs. Septīto pozīciju joprojām ieņem argentīnietis Huans Martins del Potro, liekot britam Endijam Marejam joprojām ieņemt vien astoto vietu. Tik zemu rangā Marejs nebija atradies kopš 2008.gada.

Devīto vietu saglabājis Kanādas pārstāvis Milošs Raoničs, bet pirmo desmitnieku noslēdz amerikānis Džons Isners.

Tikmēr dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko pozīciju ieņem Gulbis, kurš zaudējis vienu pozīciju un atrodas 442.vietā. Valsts otrais dubultspēļu numurs ir Lībietis, kurš saglabājis 804.pozīciju.

Juška, kurš arī dubultspēļu rangā atrodas savā pēdējo gadu pārliecinoši zemākajā vietā, zaudējis vēl četras pozīcijas un ieņem 984.vietu. Pēc kritiena par piecām ailītēm 1094.vietu tagad ieņem M. Podžus, Oskars Vaskis atkāpies par septiņām vietām uz 1135.pozīciju, bet J.Podžus atkāpies par trim pozīcijām un ieņem 1255.vietu.

Jukša dubultspēļu rangā ieņem 1393.pozīciju, Krišjānis Stabiņš ieņem 1625.vietu, bet nesen rangā iekļuvušais Artūrs Lazdiņš atrodas 1672.vietā.

LETA/Foto: AFP/LETA