Jauns pārsteigums Pasaules kausā: Kostarikas futbolisti uzvar spēcīgo Urugvaju
Kostarikas izlasei šī bija ceturtā uzvara Pasaules kausa finālturnīros.
2014. gada 15. jūnijs, 00:02

Jauns pārsteigums Pasaules kausā: Kostarikas futbolisti uzvar spēcīgo Urugvaju

Jauns.lv

Kostarikas futbola izlase sestdien Fortalezā (Brazīlijā) Pasaules kausa (PK) D grupas spēlē sagādāja pārsteigumu, jo parādot teicamu sniegumu otrajā puslaikā ar 3:1 pārspēja pirms spēles par favorīti uzskatīto Urugvaju.

Kostarikas izlase pirmajā puslaikā, kad laukumā pārsvars bija pretiniekiem, nonāca iedzinējos, taču pēc atpūtas guva divus vārtus četru minūšu laikā, bet vēl vienu bumbu Urugvajas vārtos ieraidīja tuvojoties spēles beigām.

Rezultātu ar 11 metru soda sitienu atklāja Edisons Kavanji, kurš izmantoja Kostarikas futbolista pārkāpumu, kad tas savā soda laukumā turēja pretinieku ar rokām. Urugvajai bija vēl dažas labas izdevības, taču arī Kostarika centās apdraudēt Fernando Muslera sargātos vārtos. Lūzums spēlē notiks otrā puslaika sākumā, kad vispirms Džoels Kempbels no soda laukuma vidus izdarīja netraucētu un precīzu stienu, panākot neizšķirtu. Savukārt trīs minūtes vēlāk cīņā ar pretinieku bumbu vārtos kritienā ar ar galvu raidīja Oskars Duarte.

Urugvaja veicot spēlētāju maiņas, centās atspēlēties, taču Kostarika meistarīgi aizsargājās, bet vienā no pretuzbrukumiem spēles 84. minūtē uz maiņu iznākušais Marko Urena no slīpa leņķa spēja raidīt bumbu garām Urugvajas vārtsargam, kurš bija izgājis patālu no vārtiem.

Urugvaja jau kompensācijas laikā palika desmit vīru sastāvā, jo par spērienu pretiniekam pa kājām no laukuma tika noraidīts Maksimiliano Pereira. zaudētāju komandā laukumā tā arī nedevās uzbrucējs Luiss Suarešs, kurš gan otrajā puslaikā sāka iesildīties, tomēr acīm redzot treneris uzskatīja, ka rezultatīvais uzbrucējs vēl nav pilnībā atlabis no traumas.

Kostarikas izlase pārtrauca piecu PK finālturnīros bez uzvarām aizvadītu spēļu sēriju, itin pārliecinoši pārspējot pirms četriem gadiem pasaules čempionātā 4. vietu izcīnījušo Urugvaju. Kostarikas izlasei šī bija ceturtā uzvara PK finālturnīros.

Vēlāk sestdien D grupas otrā spēlē Manausā tiksies Anglijas un Itālijas izlases.

PK spēle futbolā, D grupa:

*Urugvaja - Kostarika 1:3 (1:0)

Vārtus guva: Edisons Kavani (24. no 11m) - Džoels Kempbels (54.), Oskars Duarte (57.), Marko Urena (84.)

Noraidīts: Maksimiliano Pereira (Urugvaja, 90.+3)

BNS/ Foto: EPA/LETA