Citi sporta veidi
2014. gada 4. jūlijs, 18:48

Džokovičs atkārtoti sasniedz Vimbldonas čempionāta finālu

Jauns.lv

Serbu tenisists Novāks Džokovičs piektdien otro gadu pēc kārtas un trešo reizi karjerā iekļuva Vimbldonas čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra finālā.

Sacensību pirmā rakete aizvadītajā pusfināla cīņā ar 6-4, 3-6, 7-6 (7:2), 7-6 (9:7) uzvarēja bulgāru Grigoru Dimitrovu, kurš bija izlikts ar 11.numuru.

Pirmajā setā Džokovičs panākumu nodrošināja, izmantojot vienīgo iekrāto breikbumbu, bet otrajā setā viņš nenosargāja 3-1 pārsvaru, zaudējot seta pēdējos piecos geimos pēc kārtas. Trešā seta gaitā serbs atspēlēja vienīgo breikbumbu un pārliecinoši uzvarēja taibreikā, bet ceturtajā setā Dimitrovs ātri atguvās no trešajā geimā zaudētās serves. Turpinājumā bulgārs neizmantoja četras breikbumbas, bet Džokovičs - divas. Savukārt taibreikā serbs pamanījās atspēlēt trīs setbumbas, kas vēlāk viņam deva uzvaru.

Pērn Džokovičs šī turnīra finālā piekāpās britam Endijam Marejam, kuru šogad ceturtdaļfinālā uzvarēja tieši Dimitrovs, bet iepriekš viņš šajā turnīrā triumfējis 2011.gadā.

Džokovičs "Grand Slam" turnīra finālā spēlēs 14.reizi karjerā, bet līdz šim viņa kontā ir seši augstākās raudzes tituli. Ja serbs šajās sacensībās uzvarēs, viņš nākamnedēļ atgriezīsies pasaules ranga pirmajā vietā.

Tikmēr Dimitrovs līdz kāda "Grand Slam" turnīra pusfinālam bija ticis pirmoreiz karjerā. Viņa labākais sasniegums iepriekš bija šogad Austrālijā sasniegtais ceturtdaļfināls, bet jaunākajā pasaules rangā viņš pirmoreiz iekļūs labāko desmitniekā.

Otrajā pusfināla duelī vēlāk piektdien spēkiem mērosies Rodžers Federers no Šveices un Milošs Raoničs no Kanādas.

Fināls vīriešu vienspēļu turnīrā risināsies svētdien.

LETA