Basketbols
2014. gada 28. jūlijs, 15:55

Amerikānis Grānts arī nākamo sezonu pavadīs "Ventspils" komandā

Jauns.lv

Amerikāņu uzbrucējs Džerajs Grānts arī nākamo sezonu pavadīs Latvijas spēcīgākajā basketbola klubā "Ventspils", ar kuru vienošanos pagarinājis uz vienu gadu, informē komanda.

Šobrīd 25 gadus vecais Grānts komandai pievienojās pagājušās sezonas decembrī, pierādot sevi kā vienu no vienības līderiem un tās rindās kļūstot par "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionu.

"Nevaram nepriecāties par Džeraja atgriešanos Ventspilī. Pagājušajā sezonā viņš mums pievienojās brīdī, kad sezona jau bija gandrīz pusē, tomēr neskatoties uz to, spēja ļoti labi iekļauties komandā un kļūt par vienu no tās līderiem. Īsts cīnītājs, ļoti atlētisks sportists un labs komandas biedrs. Šajā sezonā Grānts mums pievienosies jau sagatavošanās posmā, tāpēc ceram uz vēl iespaidīgāku sniegumu," citēts kluba valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics.

Grānts pēc Klemsonas koledžas absolvēšanas, kurā pārstāvēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionāta pirmās divīzijas komandu, devās spēlēt uz ārzemēm, pārstāvot Austrālijas un Itālijas spēcīgāko līgu vienības. Pagājušo sezonu viņš sāka Izraēlas klubā Holonas "Hapoel", aizvadot tajā piecas spēles.

"Ventspils" rindās amerikānis piedalījās 22 LBL spēlēs, vidēji laukumā pavadot 17 minūtes, gūstot 11 punktus un izcīnot piecas atlēkušās bumbas. Baltijas Basketbola līgā (BBL) viņš aizvadīja desmit spēles, vidēji laukumā pavadot 17 minūtes, gūstot 11 punktus un izcīnot sešas atlēkušās bumbas, savukārt Eiropas Izaicinājuma kausā aizvadīja sešas spēles, vidēji laukumā pavadot 20 minūtes, gūstot sešus punktus un izcīnot piecas atlēkušās bumbas.

Šobrīd "Ventspils" rīcībā ir 13 spēlētāji - Mārtiņš Meiers, Artjoms Butjankovs, Māris Gulbis, Dāvis Lejasmeiers, Kristers Zeidaks, Iļja Gromovs, Andrejs Gražulis, Edgars Štelmahers, Toms Leimanis, Artis Ate, Dāvis Čoders, kā arī viesspēlētāji Trojs Bārnīss un Grānts.

Kā ziņots, pirms tam jūnijā "Ventspils" noslēdza divu gadu līgumu ar amerikāņu spēlētāju Bārnīsu, kurš iepriekšējo sezonu aizvadīja "Jēkabpils" rindās, kā arī parakstīja trīs gadu vienošanos ar "Liepāja"/"Triobet" vienības basketbolistu Ati. Savukārt jūlijā vienībā no leģionāra gaitām Vācijā atgriezās Latvijas izlases spēlētājs Meiers.

Uz valsts vicečempionu "VEF Rīga" nometni pārcēlušies līdz šim "Ventspilī" spēlējušie Latvijas izlases basketbolisti Jānis Timma un Ronalds Zaķis, bet līgumi nav pagarināti ar pieredzējušo Sandi Valteru un komandas līdzšinējo kapteini Akseli Vairogu.

Pagājušās sezonas LBL finālsērijā "Ventspils" ar 4-1 pieveica "VEF Rīga" komandu, valsts čempionu titulu izcīnot devīto reizi vēsturē un pirmoreiz kopš 2009. gada. Šis panākums ventspilniekiem nākamajā sezonā ļaus startēt Eiropas kausa izcīņas turnīrā.

LETA