Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Citi sporta veidi

Peldbaseina un BMX trases būvniecībai Valmiera no valsts saņems 5,4 miljonus eiro

Jauns.lv

Attīstot Vidzemes Olimpisko centru, rudenī Valmierā sāksies peldbaseina un BMX trases būvniecība, projektam no valsts budžeta tiks kopumā novirzīti 5,4 miljoni eiro, informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Moča.

Peldbaseina un BMX trases būvniecībai Valmiera no ...

Valmieras pilsētas pašvaldība tuvākajā laikā izsludinās iepirkumu par būvniecības darbu veikšanu. Plānots, ka būvniecība varētu tikt uzsākta 2014.gada rudenī.

Atbilstoši līgumam, Izglītības un zinātnes ministrija šogad piešķirs Valmieras pilsētas pašvaldībai valsts budžeta līdzekļus 1 696 445 apmērā, 2015.gadā - 1 318 860 eiro valsts budžeta līdzfinansējumu, 2016.gadā - 1 190 629 eiro, bet 2017.gadā - 1 243 000 eiro. Kopumā peldbaseina un slēgtas BMX riteņbraukšanas trases būvniecības projektam paredzēta valsts mērķdotācija 5 448 934 eiro apmērā.

Jaunais peldbaseins tiks būvēts atbilstoši Starptautiskās Peldēšanas federācijas prasībām, lai tajā varētu rīkot starptautiskas sporta sacensības. Paredzēts, ka peldbaseins būs ar astoņiem 25 metru celiņiem, kuru dziļums būs no 1,2 metriem līdz 2,3 metriem. Jaunajā peldbaseinā būs arī divi mazie – 8x12,5 metru baseini, kur dziļums būs 0,9 metri. Šie mazākie baseini tiks izmantoti bērnu peldētprasmes apmācībai. Skatītājiem ir paredzētas tribīnes ar 300 vietām.

Peldbaseina kompleksā paredzēts izveidot arī sportistu rehabilitācijas zonu ar pirtīm un terapijas kabinetiem, ģērbtuves ar 300 vietām, medicīnas kabinetus, treneru kabinetus, Valmieras Bērnu sporta skolas un tehniskās telpas, kā arī sauso treniņu zāli.

Peldbaseins ar stiklotu gaiteni būs savienots ar Vidzemes Olimpiskā centra ēku, bet baseina ūdens sildīšanai tiks izmantota saules enerģija.

Slēgtā BMX riteņbraukšanas trase paredzēta sacensību izmērā – 77x55 metru garumā un tā atbildīs Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības prasībām. BMX trasē tiks izveidotas skatītāju tribīnes aptuveni ar 2000 vietām. BMX trase būs transformējama, kas nozīmē, ka to varēs izmantot arī citu pasākumu norisei.